Czudek a Stuchlý jdou do Prostějova

  • 5
Opava - Kádr jednoho z nejúspěšnějších českých basketbalových celků, BK Opava, se od základu mění. Z mužstva, které před rokem získalo titul a letos skončilo čtvrté, zřejmě zůstanou jen mladíci Radim Kramný a Karel Vícha a s nimi v roli hrajícího asistenta trenéra David Klapetek.

Zánik basketbalu ale Opavě podle zástupců klubu nehrozí. "Máme nasmlouvané čtyři nové hráče," uvedl opavský manažer Dušan Štěnička.

Jejich jména ale zatím nechce prozradit, protože ještě nepodepsali smlouvy. "Jsou to však všechno prvoligoví hráči, kteří jsou ochotni hrát v Opavě za skromnějších podmínek. Věřím, že deset solidních hráčů dáme dohromady."

Jednou z posil by mohl být někdejší ostravský pivot Jan Sitař. Dušan Štěnička připouští, že na zaplacení nejkvalitnějších českých hráčů už klub peníze nemá. "Všem jsme dali nabídku, ale ekonomicky silnějším klubům se rovnat nemůžeme," podotkl. "Vždyť jsme dosud měli v kádru šest reprezentantů."

A právě ti míří jinam. Petr Czudek s Markem Stuchlým podepsali tříletou smlouvu s nováčkem z Prostějova. Téměř jistý už je i přestup Ladislava Sokolovského a Věroslava Suchardy do mistrovského Nymburka. Pavel Beneš zase řeší návrat do A Plus Brno. Pavel Staněk pak uvažuje o odchodu do zahraničí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž