Chris Mullin končí v Indianě

Indianopolis - Sedmatřicetiletý veterán Chris Mullin (198 cm), vynikající střelec a člen prvního Dream Teamu z olympiády v Barceloně, končí po třech odehraných sezónách své působení v celku loňského finalisty NBA Indíany Pacers. Před příchodem do Indiany strávil Mullin 12 sezón v dresu Golden State Warriors a patřil k nejobávanějším střelcům soutěže - v sezóně 1988/89 se jeho střelecký průměr vyhoupl až na 26,5 bodů na zápas.

"Po vzájemné dohodě se Chris Mullin letos už k našemu celku nevrátí," řekl prezident Indiany Donnie Walsh. "Chtěl bych Mullymu poděkovat, za to, co pro tým udělal. Je to velký hráč a pomohl nám ve všech třech sezónách dovést tým až do finále konference a letos dokonce až do finále NBA."

Ostrostřelec Mullin si během 3 sezón v Indianě připsal na konto průměr 9,4 bodů na zápas, ale po výkonnostním vzestupu spoluhráčů Rose a Croshera se na hřišti objevoval čím dál méně.

"Prožil jsem s Pacers skvělé tři roky," uvedl Mullin. "Byly to nádherné časy, ale teď cítím, že je třeba udělat další krok." Pokud by chtěl hrát v NBA i nadále, jistě nebude pro Mullina i přes 37 let věku problémem sehant angažmá v jiném týmu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž