Diskuze

Chyby a trpký start EuroBasketu. Češi prohráli s Polskem o patnáct bodů

Na konci prvního poločasu si pražská O2 arena libovala, Češi po nepovedeném startu vyrovnali skóre. Ve druhé polovině však Poláci odskočili a vedení už nepustili. Tým trenéra Ronena Ginzburga doplatil především na nedůslednosti v obraně a skvělé představení soupeřových hvězd. Češi zahájili skupinu D mistrovství Evropy v basketbalu porážkou 84:99. Nejlepším střelcem týmu byl se sedmnácti body Jan Veselý, přes sedmnáct minut strávil na palubovce i Tomáš Satoranský, jehož start byl kvůli zranění kotníku nejistý.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Poláci si s námi dělali co chtěli, hlavně Ponitka a Slaughter. Naši je prostě nedokázali ubránit a nenašli odpověď.

0 0
možnosti
JM

J76i57ř95í 37M51r16á42z

3. 9. 2022 9:35

Špatný výkon našich, dnes musíme porazit Srby, jinak budeme mít co dělat, abychom vůbec postoupili ze skupiny do play-off...:-(

Jsou z formy (kterou by měli mít vyladěnou na dlouho očekávaný vrchol), tragická obrana a připadá mi, že jsou na tom špatně s fyzičkou (totální absence energie a dynamiky...). JM

0 0
možnosti
PS

Strašně jsem se na Eurobasket těšil, už od října mám lístky na všechny zápasy ČR, týden dovolenou => a včerejší zápas byl pro mě totálním zklamáním...

😒

O hře toho bylo napsáno dost už v článku - prostě kromě asi tří minut totální zmar. Nezbývá než doufat, že se to dál zlepší, opadne nervozita, začnou hrát to co je zdobilo třeba na MS.

Ještě větší zklamání byl pro mě zápas z hlediska diváka:

v okamžiku začátku hala poloprázdná

atmosféra uměle honěná DJem, Poláci byli daleko víc slyšet a podporovali svůj tým

snad jen jednou jedinkrát hala opravdu bouřila a hnala český tým opravdu pekelnou atmosférou => asi minutu...

mistrovství je po 41. letech, máme kompletní výjimečnou sestavu => a ani není vyprodáno, dorazí dokonce necelých 11.000 diváků...!!!

Asi kvůli sponzorům je poměrně hodně snížená kapacita O2 stodoly - na 12.500 diváků.

Ale ani tolik diváků nepřišlo na první zápas Satoranského, Veselého atd.

😡 Omlouvám se, ale Praha je takovými akcemi přesycená, diváci se jdou jen konzumně podívat na další z mnoha atrakcí, límečci bez zápalu. Chybí tomu srdce - takže co se vlastně divíme hráčům za jejich obdobný výkon... Chybí tomu srdce - první den ostuda po všech stránkách...

1 0
možnosti
VR

Těžko říci v hale jsem nebyl, návštěva ale taky zklamáním není 17.30 na Prahu ve všední brzký začátek?

0 0
možnosti
DR

To bylo keců jak jsme konečně téměř v plné síly. A výsledek? Nejdříve zpackaná kvalifikace a nyní to spěje k další blamáži.

5 0
možnosti
PJ

Obrana je derava už několik zápasu, od všech lepších soupeřů dostáváme přes 95 bodů v utkání. Tým nemá žádného tahounem, který by vzal odpovědnost na sebe a nahazel více bodů. Tým je v uplnem rozkladu, byť PR je slušně.... dnes od Srbů dostaneme kartáč o 25 bodů a více, bude to víceméně tragedie z naší strany. Jokic nám dnes ukáže, jak hraje top hrac NBA.

6 0
možnosti
PM

P68e72t89r 98M31a16l97í25k

3. 9. 2022 6:38

Bojím, bojím, že neuhrají ani zápas.

1 0
možnosti
PJ

Samozřejmě že neuhraji nic, hrají hrozně, v podstatě se na ty zápasy nedá moc koukat. Možná Nizozemí či Finsko by mohlo být hratelné, ostatní týmy jsou v soucasne době jinde.

1 0
možnosti
LZ

Na tohle neměl Babiš dávat peníze.

0 2
možnosti
LV

Obecně pro vsechny plati, ze 100%ni vykon je schopny podat pouze 100ne pripraveny jedinec. Muze byt hrac schopny podat svuj maximalni vykon na 70% lepsi nez jiny, ktery je pripraveny na 100%?

Zblaznili se vsichni orthopedi? Nechaji rozhodovat samotne hrace jestli jsou schopni podavat maximalni vykon nebo ne? Vzdy platilo, ze o zdravotnim stavu ve vztahu k vlastni hre rozhodoval tymovy lekar(ri). U naseho tymu je orthoped. Sympatak, ale jeho role je jaksi upozadnena ... Jak je to mozne?

o se tyce hry TS je treba se nekoukat pouze na body a asistence, ale rovnez na to jak je schopen branit. Jeho schopnosti jsou omezene. Tomas ma problem pri osobni obrane v prvnim kroku souboje 1 na 1. Ma problemy branit sikuly, kteri maji dribling o 50 cm nizsi :-P 8-o nez on v situaci, kdy je zdravotne v poradku a dokaze to "nejak" resit. Kdyz v poradku neni, tak nema v obrane co delat!A to ani v zone. Kazde druzstvo ma minimalne jednoho velmi kvalitniho rozehravace, kteri sice nemaji horizontalni vyskok jako Tomas, ale mic jsou misto driblingu schopni kutalet po palubovce.

0 0
možnosti
LV

Druhy poznatek obracim smerem k tv studiu konkretne k expertum a komentatorum. Tyka se neustaleho vyzyvani k projevum emoci hracu. Projevy emoci jsou sice libive, ale v zasade u vetsiny hracu kontraproduktivni. Nikomu se nelibi negativni emoce Ondry Balvina resiciho stale neco s arbitrama. To ho odvadi od koncentrace na utkani, na vlastni hru, na vlastni vykon. Pozitivni emoce, byt fanousky a ustrednim trenerem chlapcu žádány, tak stejnym zpusobem ovlivnuji (omezuji) koncentraci (soutredeni) predevsim na vlastni vykon. Samozrejme, ze kazdy je jiny a neni mozne vsechny posuzovat podle jednotne sablony. Emoce nekdy musi "ven". Nicmene "hlava" musi byt stale spravne nastavena a supportovat maximalni vykon organizmu.

0 0
možnosti
PH

Viděl jsem až teď záznam, takže vše už tu bylo napsáno. Neodpustím si 3 poznámky vícemíně nesouvisející s hráči

1) Viděl někdo z našeho realizačního týmu nějaký zápas Poláků na videu? Tak totální nepřipravenost na jejich akce se nevidí ani u dorostu.

2) Proč pořád brečíme, diskutujeme, jsme ukřivdění... A Veselý tomu nasadil korunu rozhovorem na úrovni, omlouvám se, primitiva.

3) Proč naše systémy více nevyužívají neskutečně atletického a šikovného Krejčího. Toho kluka si hýčká Oklahoma, tady s ním v podstatě nikdo nehrál...

Ale nejsem Ginsburg, tak se asi pletu...

5 0
možnosti
LZ