České kluby znají pohárové soupeře

Mnichov - Silné soupeře přisoudil sobotní los základních skupin Koračova poháru basketbalistům Opavy a Mlékárny Kunín. Vicemistři z Opavy narazí ve skupině F na ruský Chimki Moskva, turecký Büyük Ankara a maďarský Atomerömü Paks. Novojičínští basketbalisté mají ve skupině G rovněž ruského protivníka, narozdíl od Opavy je ale čeká cesta přes celou evropskou část Ruska až do Jekatěrinburgu. Kvarteto soupeřů doplňují přemožitelé neúspěšných českých účastníků předkola - slovinská Pivovarna Laško a polský Prokom Sopoty.

"Los je to šílený," ulevil si vedoucí družstva Mlékárny Kunín Milan Dvořák. "Síla ruského basketbalu je jasná, další dva týmy vzbudily respekt suverénními výhrami nad Spartou a Brnem," dodal. Manažer Opavy Dušan Štěnička vyjádřil s losem spokojenost. "Soupeři jsou sice silní, ale alespoň jsou zárukou kvalitního basketbalu. A my jsme si vloni vyzkoušeli, že hrát se dá s každým," řekl Štěnička.

Jedinému českému klubu v Poháru Ronchettiové USK Praha budou stát v cestě za vytouženým postupem Tecto Klosterneuburg z Rakouska, jugoslávská Vojvodina Novi Sad a maďarský Postas Šoproň, na nějž nestačil v předkole Trutnov. "Příliš slabších soupeřů na výběr v osudí nebylo. Alespoň nemusíme cestovat do basketbalově silných zemí bývalého Sovětského svazu," řekl po losu manažer pražského týmu Marek Kučera. Za favorita skupiny označil jugoslávského soupeře.

Opavané odstartují své snažení ve skupině 14. listopadu v Ankaře, novojičínský klub vstoupí do soutěže o den později před domácími diváky proti Sopotám. Vysokoškolačky čeká na úvod 15. listopadu zápas v Šoproni.

Složení skupin s českými týmy
Koračův pohár
Skupina F:
BK Opava, Chimki Moskva, Büyük Kolej Ankara, Atomerömü Paks (Maď.),
skupina G: Mlékárna Kunín, Pivovarna Laško Celje, Prokom Trefl Sopoty, Ural Jekatěrinburg.
Pohár Ronchettiové
Skupina E: USK Praha, Tecto Klosterneuburg, Postas Šoproň, Vojvodina Novi Sad.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž