Černošek věří, že v Liberci najde formu

  • 2
Liberec - Jeho kotník zpevňují nové vazy. Těžké zranění ho obralo o rok hraní. Teď je v Liberci a chce se odrazit k lepší budoucnosti. Basketbalista Jiří Černošek přestoupil minulý týden z Prostějova a dnes už má na kontě dva zápasy v drese libereckých Kondorů. "Dlouho jsem přestup zvažoval. Ale pak jsem si řekl, že než sedět v Prostějově na lavičce, bude lepší odejít," říká bývalý reprezentant.

Hned po příchodu do liberecké kabiny zažil menší šok.

Ve svých 25 letech je třetím nejstarším hráčem týmu. "To je vážně síla, na to nejsem zvyklý," směje se basketbalista vysoký 201 centimetrů.

Černošek hraje v nejvyšší české soutěži už osmým rokem. Naskočil do ní v dresu BVV Brno, kde začínal u legendárního kouče "Mikiho" Pospíšila.

Nahlédl i do reprezentace. Před dvěma lety odehrál celou kvalifikaci mistrovství Evropy. Trenér Ježdík ho dokonce stavěl do základní pětky. "No jo, to jsem tehdy hrál ještě dobře," zavzpomíná blonďatý basketbalista.

Jenže dlouhodobě bolavý kotník pak definitivně vypověděl službu a následovala těžká operace: plastika vazů. Teď je Černošek zpátky a s Kondory chce vylétnout do play-off.

Jiří Černošek

Basketbalista Liberce, přišel minulý pátek z BK Prostějov

Věk: 25 let.
Post: křídlo.
Výška: 201 cm.
Váha: 80 kg.
Stav: svobodný.
Úspěchy v lize: 3. místo (BVV Brno, 1999-2000), 3. místo (A Plus ŽS Brno, 2003-2004) 

"Chci se dostat do bývalé formy," vyhlašuje Černošek. "Reprezentace teď pro mě není priorita. Uvidíme, jak se mi bude dařit v Liberci.

Ale třeba Lukáš Kraus, to je komplexní hráč, ten by už mohl v národním týmu dostat šanci."Výkony libereckých Kondorů po očku sledoval už od začátku sezony. "Na začátku udělali čtyři výhry v řadě a všichni jen zírali. Na prvních trénincích jsem viděl, že se tady maká na krev."

Nedávná série porážek je podle Černoška jen důsledkem mládí a nezkušenosti. "Tohle mužstvo má budoucnost. Pokud se dostaneme do play - off, tak jsme schopni potrápit každého. Nechci to zakřiknout, ale můžou se tady dít velké věci," předpovídá nováček v libereckém týmu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž