Brňanky si tentokrát s chutí zastřílely

B r n o - Basketbalistky Gambrinusu Brno zvítězily ve 2. kole Evropské ligy nad Panathinaikosem Atény vysokým rozdílem třiačtyřiceti bodů 103:60. O svém úspěchu rozhodly hlavně v úvodní a závěrečné desetiminutovce. Nástup brněnských basketbalistek i bez zraněných opor Machové, Blahůškové a Frniakové připomínal uragán. Úspěšný tříbodový pokus Vítečkové dodal úvodním minutám zcela jednoznačný ráz, v němž střelecky dominovala Vodičková, která neomylně zakončovala ze všech pozic, a po pouhých čtyřech minutách už Gambrinus vedl 15:0.

"Hrály jsme na stodvacet procent. Bylo cítit, že jsem nebyla tak těsně bráněna jako v prvním zápase proti Pécsi," poznamenala Vodičková. Basketbalistky Atén se jen pomalu vzpamatovávaly ze šoku, postupně se jim podařilo zpřesnit obranu i doskakování pod oběma koši, přesto po úvodní čtvrtině Brňanky vedly sedmnáctibodovým rozdílem 32:15.

Ovšem po třinácti minutách excelentní Vodičková nasbírala na své konto čtyři osobní chyby a trenér Bobrovský ji stáhl ze hřiště. Brněnská kombinace začala skřípat, v podkošových soubojích se prosazovala hostující americká pivotka Morehousová, také odražené míče většinou sbíraly aténské basketbalistky, které ve druhé čtvrtině s Brňankami nečekaně srovnaly krok.

Po změně stran už řecké basketbalistky ztrácely dech. V brněnském týmu se blýskla vedle Vodičkové a Vítečkové také Borecká, která na sebe upozornila třemi úspěšnými tříbodovými pokusy a v obraně neúnavně bojující Hamzová.

"Podali jsme daleko lepší výkon, než v premiéře proti Pécsi, což bylo ale také dáno kvalitou soupeře, který nám umožnil se hned v začátku chytit. Ovšem zejména náš obranný doskok není stále dobrý," uvedl trenér Gambrinusu Jan Bobrovský.

Zklamána s výkonem svých svěřenkyň byla řecká trenérka Giasemi Samantouraová. "Hrály jsme velmi špatně, hlavně začátek byl z naší strany katastrofální. Špatně jsme se pohybovaly a nedůsledně bránily," dodala řecká trenérka.

Gambrinus Brno - Panathinaikos Atény 103:60 (32:15, 51:34, 72:47)
Body:
Vodičková 29, Vítečková 17, Borecká 13, Stěpanovová a Godályová po 11, Nakielná 7, Večeřová a Hamzová po 6, Topolářová 3 - Morehousová 13, Trialoniová 11, Maltsiová 10, Nikolaiduová 8, Thomasová 7, Papadimuová a Chalikiaová po 4, Dolomaová 3. Rozhodčí: Cmikiewicz (Pol.) a Janáč (SR). Fauly: 20:27. Technická chyba: Trialoniová (Atény). Trestné hody: 38/30 a 24/12. Trojky: 7:0. Diváci: 900.
 

Martina Godáliová z celku Gambrinus Brno (vpravo) v souboji s hráčkou Panathianikosu Atény Papadimuovou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž