Beneš slavil postup s kočárkem

Nymburk - Nejprve mu do náruče vyskočila starší dcera, pak přijela v kočárku na palubovku i ta mladší. Nymburský basketbalista Pavel Beneš slavil postup do ligového finále s rodinou. "Těžké to bylo hlavně v Děčíně. Doma byl soupeř o třicet procent silnější," hodnotil semifinálovou sérii Pavel Beneš. Nymburk vyhrál 3:0 na zápasy, naposledy ve čtvrtek ve své hale 92:61.

"Během utkání jsme měli jediný výpadek. Nešlo nám to v obraně ani v útoku a najednou jsme prohrávali o sedm," řekl Beneš. "Rychle jsme se ale chytili a hlavně dokázali trestat množství soupeřových chyb."

Beneš má na postu rozehrávače v Nymburku těžkou pozici. Musí čekat, až ho na hřiště pustí Američan Maurice Whitfield. Tentokrát si ale zahrál téměř stejně dlouhou dobu jako kolega a na úspěchu se podílel devíti body.

"Maurice měl zdravotní problémy, bolelo ho v krku," vysvětlil Beneš. "Já ale beru každou příležitost. Ať hraju dvě minuty nebo jako teď dvacet."

Nymburk zatím v play-off vyhrál všech šest zápasů. Za celou sezonu doma ztratil pouze tři. Jak těžké vůbec je hledat v takové situaci motivaci? "To si každý musí srovnat v hlavě sám. Já chci vyhrát každý zápas. Vždyť každé vítězství je přece krásné."

Ve druhé semifinálové sérii má zatím Prostějov navrch nad Kunínem. Beneš nemá přání, proti komu by ve finále radši bojoval. "Někoho si vybírat, to se vždy vymstí."

Každopádně míní, že soupeř bude mít díky větší rozehranosti mírnou výhodu. "Přání nemám, ale tipuju Prostějov." A získá Nymburk třetí titul v řadě? "Myslím, že ano," odpovídá Pavel Beneš.

Pavel Beneš se svými potomky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž