Jan Bobrovský

Jan Bobrovský - Trenér českého národního družstva basketbalistek žen Jan Bobrovský při rozhovoru. | foto: Otto Ballon Mierny, MF DNES

Basketbalistky odjely ladit formu před ME

  • 1
Porto San Giorgio - České basketbalistky odletěly do italského Porta San Giorgio k poslední herní přípravě před mistrovstvím Evropy. Na turnaji se střetnou postupně v pátek s Tureckem, v sobotu s domácí Itálií, v neděli s Belgií. V přípravě se zatím obhájkyním evropského titulu daří.

Od začátku srpna sehrály české basketbalistky 12 přípravných zápasů, v nichž utrpěly pouze dvě porážky.

Jednou podlehly Bělorusku a jednou velkým rivalkám z Ruska. Ty ale také dvakrát porazily.

"Tato zápasová příprava bude sloužit k doladění výkonnosti," vysvětlil trenér Jan Bobrovský. "Střetneme se i s Tureckem, na které narazíme v základní skupině na mistrovství Evropy, ale tento turnajový zápas nemá na nadcházející šampionát vliv, neboť soupeřkám neodhalíme všechny herní varianty."

Reprezentační dvanáctku, která se představí v Itálii, tvoří Irena Borecká, Michala Hartigová, Petra Kulichová, Markéta Mokrošová, Romana Stehlíková, Edita Šujanová, Michaela Uhrová, Ivana Večeřová, Jana Veselá, Eva Vítečková, Kateřina Elhotová a Romana Hejdová.

Ze současné reprezentační patnáctky zůstaly doma Zuzana Ondřejová, Miroslava Svobodová a kapitánka týmu Hana Machová, která se léčí po operaci menisku.

"To ale v žádném případě neznamená, že už padla nominace na mistrovství Evropy. Stále počítám s celou patnáctkou a nominaci upřesním až těsně před šampionátem," říká Bobrovský.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž