O POSTUP DO EUROLIGY. Jiří Welsch z Nymburku útočí na koš tureckého Banvitu.

O POSTUP DO EUROLIGY. Jiří Welsch z Nymburku útočí na koš tureckého Banvitu.

Vyhráli jsme zaslouženě, těšilo Welsche, který pomohl jako rozehrávač

  • 8
Co ve středu dělali basketbalisté Nymburka? Odpočívali. Dostali den volna a to je při jejich natřískaném programu opravdu zázrak. Kouč Kestutis Kemzura věnoval hráčům volný den jako odměnu za úterní eurocupovou výhru nad německým Artlandem. Odpočinek s radostí přijal i zkušený Jiří Welsch, jenž v úterý dostal na postu rozehrávače velkou porci minut.

V jednu chvíli si dokonce řekl o střídání. "Přišla tam na mě chvilková krize. Hra se hodně zrychlila, útoky se přelívaly a mě najednou přestaly poslouchat nohy," líčil Jiří Welsch.

Na rozehrávku se s ním letos příliš nepočítalo, jenže Nymburk má na tomhle postu neustálé problémy. Scottie Reynolds byl už podruhé a zřejmě definitivně od týmu suspendován, takže hru musel spolu se švédským reprezentantem Massambou řídit právě Welsch.

"Chvílemi to pro mě bylo nepříjemné, protože jejich rozehrávač byl hodně nízkého vzrůstu, rychlý a hbitý. Musel jsem si od něj udržovat větší odstup, jenže v tom případě zase dostával prostor pro střelbu," řekl Welsch.

Nakonec se dá jeho výkon hodnotit jako perfektní. Skvělou vizitkou je hlavně jedenáct asistencí. "Kromě úvodů poločasů jsme měli utkání pod kontrolou a vyhráli zaslouženě," uvedl Welsch.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž