Anthony si nezahraje All-Star Game

  • 8
New York - Nejlepší střelec NBA Carmello Anthony se nedostal do konečné nominace pro exhibiční Utkání hvězd. Třicítka trenérů, kteří rozhodovali o jménech náhradníků, nezařadila kontroverzní oporu Denveru s průměrem přes 31 bodů na zápas mezi sedmičku vyvolených ve výběru Západní konference.
Anthony, který si v sezoně musel odpykat patnáctizápasový trest za rvačku v utkání v New Yorku, si tak bude muset na svoji premiéru v All Star Game ještě počkat. Trenéři si naopak vzpomněli na Anthonyho nového spoluhráče Allena Iversona.

Ten si exhibici zahraje poosmé za sebou, ale po přestupu z Philadelphie do Denveru poprvé jako člen výběru Západu. Mezi náhradníky se dostalo hned trio hráčů Phoenixu, a tak sestavu vyztuží rozehrávač Steve Nash, Shawn Marion a Amare Stoudemire, kteří za poslední měsíc nepoznali v lize až na jednu výjimku hořkost porážky.

Do týmu se dostali i Dirk Nowitzki z Dallasu jako jediný vyslanec vedoucího týmu NBA, Carlos Boozer z Utahu a Tony Parker ze San Antonia. Základní pětku tvoří na základě dřívějšího hlasování fanoušků Kevin Garnett (Minnesota), Tim Duncan (San Antonio), Yao Ming (Houston), Kobe Bryant (LA Lakers) a Tracy McGrady (Houston).

Komisionář David Stern ještě musí rozhodnout, kdo nahradí zraněného Yao Minga, nastoupit nebude moci ani Boozer, takže se pro Anthonyho otvírá stále ještě šance být dodatečně nominován.

Ve Východní konferenci si třicítka trenérů vzpomněla na Carona Butlera (Washington), Dwighta Howarda (Orlando), Jermaina O'Neala (Indiana), detroitské Chaunceyho Billupse a Richarda Hamiltona a dvojici z New Jersey Jasona Kidda a Vince Cartera. V základní sestavě jsou LeBron James (Cleveland), Chris Bosh (Toronto), Shaquille O'Neal, Dwyane Wade (oba Miami) a Gilbert Arenas (Washington).

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž