Za čtyři roky budou nové hvězdy

Praha - Jaké může být halové mistrovství Evropy v atletice, o které pro rok 2004 usiluje Praha? Je jasné, že svět české atletiky se bude od toho dnešního výrazně lišit. Už jenom dějiště, kterým má být moderní stadion s hledištěm pro téměř dvanáct tisíc diváků, je velkou změnou. Dnes není v celé republice jediná hala, kde by se mohlo konat mistrovství republiky. A víkendový šampionát se proto pořádá v Bratislavě.

Je také pravděpodobné, že diváci neuvidí většinu ze současné zlaté generace. Oštěpař Jan Železný by samozřejmě na halovém šampionátu nezávodil. Každopádně konec kariéry plánuje už příští rok, po olympiádě v Aténách.

Za čtyři roky už možná nebudou závodit půlkařka Ludmila Formanová, trojskokanka Šárka Kašpárková a vícebojař Tomáš Dvořák, všichni mistři světa. I když někdo z nich může vytrvat, aby na domácím šampionátu zažil další vrchol kariéry.

Reprezentace bude zřejmě stát na vícebojaři Romanu Šebrlem, který má naději, že už v tu dobu bude olympijským vítězem. Kolem něj se může zformovat silná sestava osobností, které dnes pronikají do špičky. Především od výškaře Jaroslava Báby a tyčkaře Adama Ptáčka se čeká hodně. "V tu dobu už možná budu mít skočeno šest metrů," tvrdí Ptáček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž