Formanová už letos v hale nepoběží

  • 1
Čáslav - Přestože ji pomalu opouštěly zdravotní problémy, ukončila česká atletka Ludmila Formanová letošní halovou sezonu. Dvojnásobná mistryně světa z roku 1999 z haly i pod širým nebem v běhu na 800 metrů se před čtrnácti dny vrátila ze soustředění na Kanárských ostrovech s problémy se sedacím nervem, který jí způsoboval bolesti zad a omezení v tréninku. Další vyšetření pak u čáslavské běžkyně odhalila také infekci ledvin. "S trenérkou jsme se dohodli, že dáme přednost úplnému vyléčení a všechno snažení zaměříme na letní sezonu," vysvětlovala Ludmila Formanová.

Svěřenkyně Jarmily Kratochvílové se chce soustředit především na mistrovství světa v Paříži a mítinky Zlaté ligy. Nyní se Formanová ze zdravotních problémů už postupně dostává.

"Myslím si, že i limit by se koncem února dal zaběhnout, ale tréninkové manko nezaručuje, že bych mohla soupeřit se světovou špičkou," citovala halovou mistryni Evropy z roku 1998 internetová stránka České sportovní. 

"Je mi líto, že jsem se v přípravě nadřela, a teď z toho nic nebude," devětadvacetiletá závodnice, která v hale nestihla jediný závod. "Ztráta v tréninku je ale veliká," upozornila. 

Trable se sedacím nervem jí neumožňovaly trénovat v teple v Maspalomas zejména rychlost, vinou potíží s ledvinami vynechala v přípravě uplynulé dva týdny.

"Krevní testy ale dopadly dobře, musím ještě doléčit ten sedací nerv," naplánovala si Formanová, která se po vleklých zdravotních problémech vrátila do špičky až loni na mistrovství Evropy v Mnichově, kde skončila čtvrtá. Teď ji čeká týdenní rehabilitace a zahájení přípravy na letní sezonu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž