Tyčkařka Jiřina Ptáčníková

Tyčkařka Jiřina Ptáčníková | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Nemocná Ptáčníková halové MS vynechá. Čechů tak bude v Portlandu deset

  • 5
Desítka českých atletů a atletek začne za týden bojovat o medaile z halového mistrovství světa, které od čtvrtka 17. března přivítá americký Portland. Tyčkařka Jiřina Ptáčníková totiž do USA neodletí kvůli nemoci.

Má to být velkolepá show, která ve čtvrtek 17. března halový atletický šampionát zahájí - hned po slavnostním ceremoniálu bude hala patřit tyčkařům a tyčkařkám, nikomu jinému. Tyto soutěže odstartují boj o světové medaile.

Česko nakonec ve čtvrtek bude mít tři adepty: Jiřina Ptáčníková totiž týden před začátkem halového MS zrušila účast kvůli nemoci - ve hře tak budou Jan Kudlička, Michal Balner a Romana Maláčová.

Češi se těšili na dvojité zastoupení mezi muži i ženami. Maláčová výpravu ve středu rozšířila poté, co dostala oficiální pozvánku od IAAF, den po ní však odstoupila Ptáčníková. Nebude tak moci obhajovat medaili z minulého halového šampionátu v polských Sopotech, kde ještě jako Jiřina Svobodová získala stříbro.

Aktuální českou desítku pro Portland tak krom tyčkařského tria tvoří dálkař Roman Juška, vícebojaři Adam Sebastian Helcelet a Kateřina Cachová, obhájce titulu v běhu na 400 metrů Pavel Maslák, halový mistr Evropy z patnáctistovky Jakub Holuša, koulař Tomáš Staněk a běžkyně Kristiina Mäki.

„Předpokládáme, že už jde o konečný údaj,“ uvedl Český atletický svaz.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž