Vídeňský řízek s bramborovým salátem
Jak se připravuje pravý vídeňský řízek? Je tenký, velký přes celý talíř, připravuje se z telecího masa a je smažený na přepuštěném másle. Nejideálnější přílohou pak je právě bramborový salát. Už víte, jak bude letos vypadat vaše sváteční večeře?
Vaření 50 min
bez doby na odležení salátu
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, necháme zchladnout, oloupeme a poté nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou šalotku nakrájíme na měsíčky, nasypeme do misky, přidáme vinný ocet, sůl, med a promícháme. Potom přimícháme ještě hořčici, olej, brambory, zamícháme a necháme v teple alespoň 60 minut odležet.
- Telecí kýtu nakrájíme na 4 řízky, naklepeme je paličkou, osolíme, obalíme v hladké mouce, ve vajíčkách a nakonec ve strouhance. Smažíme je na středně rozpáleném přepuštěním másle dozlatova asi 5 – 8 minut z každé strany. Hotové řízky necháme okapat na papírovém ubrousku a poté podáváme s bramborovým salátem posypaným rukolou, citronem a brusinkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
504 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2107 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
38,9 g
44 %
39 %
-
Vláknina
3,7 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
48,5 g
77 %
71 %
-
Tuky
16,2 g
25 %
23 %
-
nasycené
7,0 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA