Vídeňský řízek s bramborovým salátem

1 hodnocení

Jak se připravuje pravý vídeňský řízek? Je tenký, velký přes celý talíř, připravuje se z telecího masa a je smažený na přepuštěném másle. Nejideálnější přílohou pak je právě bramborový salát. Už víte, jak bude letos vypadat vaše sváteční večeře?

Obtížnost

Lehké

Vaření 50 min

bez doby na odležení salátu

Ingredience

4 PORCE +

Bramborový salát:

Řízek:

Dohotovení:

Postup

  1. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, necháme zchladnout, oloupeme a poté nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou šalotku nakrájíme na měsíčky, nasypeme do misky, přidáme vinný ocet, sůl, med a promícháme. Potom přimícháme ještě hořčici, olej, brambory, zamícháme a necháme v teple alespoň 60 minut odležet.
  2. Telecí kýtu nakrájíme na 4 řízky, naklepeme je paličkou, osolíme, obalíme v hladké mouce, ve vajíčkách a nakonec ve strouhance. Smažíme je na středně rozpáleném přepuštěním másle dozlatova asi 5 – 8 minut z každé strany. Hotové řízky necháme okapat na papírovém ubrousku a poté podáváme s bramborovým salátem posypaným rukolou, citronem a brusinkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    504 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2107 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    38,9 g

    44 %

    39 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    48,5 g

    77 %

    71 %

  • Tuky

    16,2 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    7,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.