Vepřové s ananasem

Zkombinujte sladké a slané suroviny do šťavnatého pokrmu.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Vepřovou pečeni očistíme, omyjeme a osušíme. Pak ji shora ostrým nožem několikrát nařízneme, tak aby vznikly hluboké zářezy, ale maso zůstalo vcelku.
  2. Sýr nastrouháme najemno. Petrželku opláchneme a lístky nasekáme. Vejce rozklepneme do misky a lehce je vyšleháme. Osolíme, opepříme, přidáme provensálské koření, sýr a petrželku. Vše dobře promícháme. Sýrovou směs lžičkou rozdělíme mezi naříznuté plátky masa a rozetřeme.
  3. Ananas oloupeme, důkladně očistíme a dužinu nakrájíme na silnější plátky, které vkládáme do zářezů v mase. Takto připravenou pečeni popřípadě převážeme kuchyňskou nití, aby držela tvar, zabalíme ji do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 70 minut doměkka. Necháme krátce zchladnout a vyjmeme z alobalu. Pečínku ozdobíme bylinkami a s vypečenou šťávou servírujeme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    367 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1536 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    7,5 g

    9 %

    7 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    54,8 g

    87 %

    81 %

  • Tuky

    12,9 g

    20 %

    18 %

  • nasycené

    4,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Škubánky s mákem

Vraťte se do dětství s tímto sladkým pokrmem.

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.