Vepřové s ananasem
Zkombinujte sladké a slané suroviny do šťavnatého pokrmu.
Postup
- Vepřovou pečeni očistíme, omyjeme a osušíme. Pak ji shora ostrým nožem několikrát nařízneme, tak aby vznikly hluboké zářezy, ale maso zůstalo vcelku.
- Sýr nastrouháme najemno. Petrželku opláchneme a lístky nasekáme. Vejce rozklepneme do misky a lehce je vyšleháme. Osolíme, opepříme, přidáme provensálské koření, sýr a petrželku. Vše dobře promícháme. Sýrovou směs lžičkou rozdělíme mezi naříznuté plátky masa a rozetřeme.
- Ananas oloupeme, důkladně očistíme a dužinu nakrájíme na silnější plátky, které vkládáme do zářezů v mase. Takto připravenou pečeni popřípadě převážeme kuchyňskou nití, aby držela tvar, zabalíme ji do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 70 minut doměkka. Necháme krátce zchladnout a vyjmeme z alobalu. Pečínku ozdobíme bylinkami a s vypečenou šťávou servírujeme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
367 KCal
17 %
15 %
-
Energie
1536 KJ
17 %
15 %
-
Sacharidy
7,5 g
9 %
7 %
-
Vláknina
1,3 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
54,8 g
87 %
81 %
-
Tuky
12,9 g
20 %
18 %
-
nasycené
4,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Šunkofleky
Na této klasice si pochutná si celá rodina.