Vaječná pomazánka s paprikou
Barevnější variace na klasickou vajíčkovou pomazánku vás rozveselí a bude ozdobou každé rodinné oslavy.
Postup
- Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozkrojíme. Bílky nakrájíme na drobné kostičky a společně se žloutky vložíme do mísy.
- Papriku nakrájíme na malé kostičky spolu s očištěnou cibulí, najemno nasekanou pažitkou, česnekem a okurkou. Vše dáme do mísy a promícháme s tvarohem a hořčicí.
- Hotovou pomazánku dochutíme solí, pepřem a nadrobno pokrájenou chilli papričkou. Podáváme s pečivem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
117 KCal
5 %
5 %
-
Energie
490 KJ
5 %
5 %
-
Sacharidy
3,7 g
4 %
4 %
-
Vláknina
0,6 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
11,0 g
18 %
16 %
-
Tuky
6,3 g
10 %
9 %
-
nasycené
2,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA