Středa 14. dubna 2021, svátek má Vincenc
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 14. dubna 2021 Vincenc

Vaječná pomazánka s paprikou

nehodnoceno

Barevnější variace na klasickou vajíčkovou pomazánku vás rozveselí a bude ozdobou každé rodinné oslavy.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 10 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    117 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    490 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    3,7 g

    4 %

    4 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    11,0 g

    18 %

    16 %

  • Tuky

    6,3 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    2,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozkrojíme. Bílky nakrájíme na drobné kostičky a společně se žloutky vložíme do mísy.
  2. Papriku nakrájíme na malé kostičky spolu s očištěnou cibulí, najemno nasekanou pažitkou, česnekem a okurkou. Vše dáme do mísy a promícháme s tvarohem a hořčicí.
  3. Hotovou pomazánku dochutíme solí, pepřem a nadrobno pokrájenou chilli papričkou. Podáváme s pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Masové košíčky s vejci

Rafinovaný předkrm s křepelčími vejci vypadá na první pohled docela složitě, ale nakonec je to...

Kopřivová nádivka s mandlemi

Bezmasá varianta pro velikonoční debužírování potěší nejen vegetariány. Nasekané mandle dodávají...

Velikonoční hlavička

K tradičním pokrmům patří ve většině českých domácností o Velikonocích hlavička s uzeným masem.

Velikonoční nádivka s uzeným a vepřovým masem

Když si z procházky donesete domů lístky kopřivy a medvědího česneku, není nic lepšího, než je...

Vaječná tlačenka

Velikonoce jsou sice hlavně o sladkých specialitách, ovšem bez vaječné tlačenky by to také nešlo....

Zobrazit více