Vaječná pomazánka s paprikou

1 hodnocení

Barevnější variace na klasickou vajíčkovou pomazánku vás rozveselí a bude ozdobou každé rodinné oslavy.

Obtížnost

Lehké

Vaření 10 min

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozkrojíme. Bílky nakrájíme na drobné kostičky a společně se žloutky vložíme do mísy.
  2. Papriku nakrájíme na malé kostičky spolu s očištěnou cibulí, najemno nasekanou pažitkou, česnekem a okurkou. Vše dáme do mísy a promícháme s tvarohem a hořčicí.
  3. Hotovou pomazánku dochutíme solí, pepřem a nadrobno pokrájenou chilli papričkou. Podáváme s pečivem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    117 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    490 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    3,7 g

    4 %

    4 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    11,0 g

    18 %

    16 %

  • Tuky

    6,3 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    2,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.

Marinovaná vejce v bylinkovém oleji

Máte z Velikonoc přebytek vajíček? Namarinujte je, aby vydržela déle.

Rybí roládky s cuketou

Tento recept můžete využít jako předkrm nebo jednohubky.