Třešňová šarlota
Třešně dodají dezertu větší svěžest.
Vaření 50 min
bez tuhnutí
Postup
- Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, poté lehce přimícháme prosátou mouku. Hotové těsto naplníme do kulaté formy a pečeme při 180 °C asi 25 minut. Po upečení ho necháme vychladnout ve formě a poté vyklopíme. Korpus rozkrojíme vodorovně na dva díly. Jeden díl korpusu položíme na dno formy a po celém obvodu rozložíme piškoty.
- Jogurt smícháme s cukrem, extraktem a tvarohem. Želatinu namočíme do 80 ml studené vody a za stálého míchání přivedeme téměř k bodu varu. Horkou ji vlijeme do připravené náplně a důkladně promícháme.
- Třešně omyjeme, odstraníme stopky, nakrájíme na poloviny a odstraníme pecky. Do formy s korpusem a piškoty nalijeme část náplně. Rozložíme část třešní a vložíme druhý díl korpusu. Nalijeme část náplně a rozložíme zbylé třešně. Přidáme na kousky nalámané zbylé piškoty a rozetřeme zbylou náplň, uhladíme.
- Dort uložíme do chladničky nejméně na 4 hodiny ztuhnout. Po ztuhnutí sejmeme formu a povrch ozdobíme třešněmi.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
302 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1265 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
47,2 g
54 %
47 %
-
Vláknina
1,1 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
12,1 g
19 %
18 %
-
Tuky
6,8 g
11 %
10 %
-
nasycené
3,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA