Třešňová šarlota

Třešně dodají dezertu větší svěžest.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na korpus:

Na náplň:

Na dohotovení:

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, poté lehce přimícháme prosátou mouku. Hotové těsto naplníme do kulaté formy a pečeme při 180 °C asi 25 minut. Po upečení ho necháme vychladnout ve formě a poté vyklopíme. Korpus rozkrojíme vodorovně na dva díly. Jeden díl korpusu položíme na dno formy a po celém obvodu rozložíme piškoty.
  2. Jogurt smícháme s cukrem, extraktem a tvarohem. Želatinu namočíme do 80 ml studené vody a za stálého míchání přivedeme téměř k bodu varu. Horkou ji vlijeme do připravené náplně a důkladně promícháme.
  3. Třešně omyjeme, odstraníme stopky, nakrájíme na poloviny a odstraníme pecky. Do formy s korpusem a piškoty nalijeme část náplně. Rozložíme část třešní a vložíme druhý díl korpusu. Nalijeme část náplně a rozložíme zbylé třešně. Přidáme na kousky nalámané zbylé piškoty a rozetřeme zbylou náplň, uhladíme.
  4. Dort uložíme do chladničky nejméně na 4 hodiny ztuhnout. Po ztuhnutí sejmeme formu a povrch ozdobíme třešněmi.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    302 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1265 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    47,2 g

    54 %

    47 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    12,1 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    6,8 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    3,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.