Sváteční salát

Dopřejte si na svátky salát se spoustou vitamínů a minerálů.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Omyté zelí nakrouháme najemno. Vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 minut. Měkké zelí scedíme a necháme vychladnout.
  2. Granátová jablka rozpůlíme a zrníčka vydlabeme lžičkou. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na měsíčky, které zbavíme I blanek a nakrájíme na menší kousky.
  3. Zrnka granátového jablka a kousky pomeranče zlehka vmícháme do vychladlého zelí a vše dochutíme solí, pepřem, vinným octem, limetkovou šťávou a olivovým olejem. Uložíme do ledničky vychladit.
  4. Omyté filety rozpůlíme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji pozvolna opečeme dozlatova. Podáváme s dobře vychlazeným salátem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    470 KCal

    21 %

    20 %

  • Energie

    1967 KJ

    21 %

    20 %

  • Sacharidy

    53,4 g

    61 %

    53 %

  • Vláknina

    20,8 g

    69 %

    69 %

  • Bílkoviny

    29,8 g

    47 %

    44 %

  • Tuky

    13,1 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vrstvený salát - mořský had

Při zdobení vánočních salátů využijte vaši kreativitu.

Salát Barbra s kachním masem a ořechy

Zdravý salát, který chutná skvěle.

Řecký salát s kuřecím steakem

Svěží letní salát plný bílkovin.

Salát s kuřecím steakem

Dokonalý salát s masem.

Salát s nakládanými houbami

Lehký salát s houbovými špízy.