Sváteční salát
Dopřejte si na svátky salát se spoustou vitamínů a minerálů.
Postup
- Omyté zelí nakrouháme najemno. Vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 minut. Měkké zelí scedíme a necháme vychladnout.
- Granátová jablka rozpůlíme a zrníčka vydlabeme lžičkou. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na měsíčky, které zbavíme I blanek a nakrájíme na menší kousky.
- Zrnka granátového jablka a kousky pomeranče zlehka vmícháme do vychladlého zelí a vše dochutíme solí, pepřem, vinným octem, limetkovou šťávou a olivovým olejem. Uložíme do ledničky vychladit.
- Omyté filety rozpůlíme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji pozvolna opečeme dozlatova. Podáváme s dobře vychlazeným salátem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
470 KCal
21 %
20 %
-
Energie
1967 KJ
21 %
20 %
-
Sacharidy
53,4 g
61 %
53 %
-
Vláknina
20,8 g
69 %
69 %
-
Bílkoviny
29,8 g
47 %
44 %
-
Tuky
13,1 g
20 %
19 %
-
nasycené
3,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA