Sushi sendvič se zeleninou
Komu se nechce motat se sushi, může si připravit tyto vzhledově i chuťově zajímavé řezy v japonském stylu.
Vaření 45 min
bez chladnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
280 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1171 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
50,3 g
57 %
50 %
-
Vláknina
9,4 g
31 %
31 %
-
Bílkoviny
13,3 g
21 %
20 %
-
Tuky
1,6 g
3 %
2 %
-
nasycené
0,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Rýži několikrát propláchneme pod studenou vodou asi 2-3 minuty. Zalijeme ji v hrnci asi 750 ml vody, přivedeme k varu a přiklopené vaříme asi 10 minut. Pak sejmeme z plotny a necháme dalších 10 minut stát. Smícháme rýžový ocet, cukr a sůl, aby se vše rozpustilo. Pak směs přilijeme k rýži a opatrně promícháme.
- Mrkev oloupeme, všechnu zeleninu omyjeme a nakrájíme nadrobno. Stejně nakrájíme i zázvor. Mrkev vložíme do cedníku a spaříme jí vroucí vodou a odložíme vychladnout.
- Pláty řasy nori vyskládáme vedle sebe a na každý po celé ploše rozvrstvíme čtvrtinu rýže. Na dva pláty dáme navrch mrkev, papriku, okurku a nakládaný zázvor. Přiklopíme zbylými pláty, lehce přitlačíme a nakrájíme. Před podáváním ozdobíme řeřichou.