Sushi sendvič se zeleninou

Komu se nechce motat se sushi, může si připravit tyto vzhledově i chuťově zajímavé řezy v japonském stylu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Na rýži:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    280 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1171 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    50,3 g

    57 %

    50 %

  • Vláknina

    9,4 g

    31 %

    31 %

  • Bílkoviny

    13,3 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    1,6 g

    3 %

    2 %

  • nasycené

    0,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rýži několikrát propláchneme pod studenou vodou asi 2-3 minuty. Zalijeme ji v hrnci asi 750 ml vody, přivedeme k varu a přiklopené vaříme asi 10 minut. Pak sejmeme z plotny a necháme dalších 10 minut stát. Smícháme rýžový ocet, cukr a sůl, aby se vše rozpustilo. Pak směs přilijeme k rýži a opatrně promícháme.
  2. Mrkev oloupeme, všechnu zeleninu omyjeme a nakrájíme nadrobno. Stejně nakrájíme i zázvor. Mrkev vložíme do cedníku a spaříme jí vroucí vodou a odložíme vychladnout.
  3. Pláty řasy nori vyskládáme vedle sebe a na každý po celé ploše rozvrstvíme čtvrtinu rýže. Na dva pláty dáme navrch mrkev, papriku, okurku a nakládaný zázvor. Přiklopíme zbylými pláty, lehce přitlačíme a nakrájíme. Před podáváním ozdobíme řeřichou.
Autor:

Podobné recepty

Naložené sýry

Na oslavu se domácí nakládaný sýr skvěle hodí.

Masový pták

Na oslavě tímto masovým ptákem všechny ohromíte.

Sladkokyselé cuketky

Není nad domácí nakládanou zeleninu.

Napoleonky z červené řepy a kozího sýra

Kombinace lahodného kozího sýra a červené řepy je neodolatelná.

Párečky v těstě a slané tyčky

Po těchto tyčinkách se na oslavě jen zapráší.