Sienské kuře
Neobvyklá kombinace oliv a stehen se vám jistě zalíbí.
Postup
- Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Osolíme je, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme olej a stehna na něm ze všech stran opečeme.
- Stehna přendáme i s výpekem do pekáčku. Podlijeme je vínem a asi 100 ml vody. Vložíme je do trouby vyhřáté na 190 °C a necháme péct. Během pečení je přeléváme výpekem, případně podléváme další tekutinou.
- Česnek oloupeme, naťovou cibulku a chilli papričku očistíme, olivy necháme okapat. Vše nakrájíme nadrobno a asi po 30 minutách pečení přidáme ke kuřeti. Maso dopečeme doměkka.
- Lístečky šalvěje opláchneme a těsně před koncem přidáme do pekáčku. Sienské kuře podáváme s bramborovými gnocchi.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
416 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1742 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
5,3 g
6 %
5 %
-
Vláknina
2,1 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
22,6 g
36 %
33 %
-
Tuky
30,9 g
48 %
44 %
-
nasycené
6,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA