Sienské kuře

nehodnoceno

Neobvyklá kombinace oliv a stehen se vám jistě zalíbí.

Obtížnost

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Osolíme je, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme olej a stehna na něm ze všech stran opečeme.
  2. Stehna přendáme i s výpekem do pekáčku. Podlijeme je vínem a asi 100 ml vody. Vložíme je do trouby vyhřáté na 190 °C a necháme péct. Během pečení je přeléváme výpekem, případně podléváme další tekutinou.
  3. Česnek oloupeme, naťovou cibulku a chilli papričku očistíme, olivy necháme okapat. Vše nakrájíme nadrobno a asi po 30 minutách pečení přidáme ke kuřeti. Maso dopečeme doměkka.
  4. Lístečky šalvěje opláchneme a těsně před koncem přidáme do pekáčku. Sienské kuře podáváme s bramborovými gnocchi.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    416 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1742 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    5,3 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    22,6 g

    36 %

    33 %

  • Tuky

    30,9 g

    48 %

    44 %

  • nasycené

    6,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.