Segedín s kančími závitky

nehodnoceno

Máte rádi zvěřinu? Udělejte si segedín s kančím masem a houskovými knedlíky.

Obtížnost

Střední

Vaření 130 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Maso nakrájíme na plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem otrhaným od stonků. Špek nakrájíme na hranolky, dáme je na kraj každého kousku masa a srolujeme. Závitek spíchneme párátkem a opečeme v hrnci na rozehřátém sádle. Pak je vyjmeme a uchováme v teple.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na výpeku. Pak přisypeme mletou papriku, krátce orestujeme a zalijeme 500 ml vody. Přidáme bobkový list a nové koření. Do hrnce vložíme závitky a dusíme pod pokličkou asi 90 minut, dle potřeby podléváme vodou. V polovině vaření přimícháme k masu zelí.
  3. Nakonec segedín zjemníme smetanou a dochutíme solí, pepřem a trochou cukru. Z masa odstraníme párátka a podáváme s omáčkou a např. houskovými knedlíky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    484 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2026 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    7,8 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    34,0 g

    54 %

    50 %

  • Tuky

    34,5 g

    53 %

    49 %

  • nasycené

    15,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.