Segedín s kančími závitky
Máte rádi zvěřinu? Udělejte si segedín s kančím masem a houskovými knedlíky.
Postup
- Maso nakrájíme na plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem otrhaným od stonků. Špek nakrájíme na hranolky, dáme je na kraj každého kousku masa a srolujeme. Závitek spíchneme párátkem a opečeme v hrnci na rozehřátém sádle. Pak je vyjmeme a uchováme v teple.
- Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na výpeku. Pak přisypeme mletou papriku, krátce orestujeme a zalijeme 500 ml vody. Přidáme bobkový list a nové koření. Do hrnce vložíme závitky a dusíme pod pokličkou asi 90 minut, dle potřeby podléváme vodou. V polovině vaření přimícháme k masu zelí.
- Nakonec segedín zjemníme smetanou a dochutíme solí, pepřem a trochou cukru. Z masa odstraníme párátka a podáváme s omáčkou a např. houskovými knedlíky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
484 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2026 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
7,8 g
9 %
8 %
-
Vláknina
3,4 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
34,0 g
54 %
50 %
-
Tuky
34,5 g
53 %
49 %
-
nasycené
15,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA