Salát Waldorf s krůtím masem

Osvěžující salátek ideální na letní oběd.

Obtížnost

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dresink:

Postup

  1. V misce promícháme majonézu se smetanou, trochou citronové šťávy a medem, osolíme, opepříme.
  2. Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme, poté je zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova, dáme stranou.
  3. Vlašské ořechy opečeme na suché pánvi. Polovinu jader necháme vcelku, polovinu nasekáme.
  4. Do větší mísy vložíme omytý a natrhaný salát. Přidáme všechny ořechy, červenou cibuli nakrájenou na jemné segmenty, jablka nakrájená na plátky a zakápneme citronovou šťávou. Stonky celeru oloupeme, nakrájíme a přidáme k salátu. Vše důkladně promícháme s dresinkem a podáváme s opečeným krůtím masem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    369 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1544 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    8,6 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    6,6 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    26,9 g

    43 %

    40 %

  • Tuky

    23,8 g

    37 %

    34 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Sýrový salát

Rychlá svačina, která je ideální na léto.

Tuňákový salát s fazolemi

Pokud máte rádi ryby, tak vám zachutná i tento salátek.

Sleďový salát s jablky a bílými fazolemi

Doplňte sledě v salátku sladkými jablky.

Salát z barevných fazolí a zelených fazolek

Pestrý salát, který vás díky fazolím zasytí.

Vrstvený salát

Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.