Salát Waldorf s krůtím masem
Osvěžující salátek ideální na letní oběd.
Postup
- V misce promícháme majonézu se smetanou, trochou citronové šťávy a medem, osolíme, opepříme.
- Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme, poté je zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova, dáme stranou.
- Vlašské ořechy opečeme na suché pánvi. Polovinu jader necháme vcelku, polovinu nasekáme.
- Do větší mísy vložíme omytý a natrhaný salát. Přidáme všechny ořechy, červenou cibuli nakrájenou na jemné segmenty, jablka nakrájená na plátky a zakápneme citronovou šťávou. Stonky celeru oloupeme, nakrájíme a přidáme k salátu. Vše důkladně promícháme s dresinkem a podáváme s opečeným krůtím masem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
369 KCal
17 %
15 %
-
Energie
1544 KJ
17 %
15 %
-
Sacharidy
8,6 g
10 %
9 %
-
Vláknina
6,6 g
22 %
22 %
-
Bílkoviny
26,9 g
43 %
40 %
-
Tuky
23,8 g
37 %
34 %
-
nasycené
2,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Vrstvený salát
Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.