Pstruh s fenyklovo-pomerančovým salátem
Tento recept na pstruha si oblíbíte.
Postup
- Fenykl omyjeme, očistíme, odřízneme kořen a nakrájíme na tenké nudličky. V misce je pokapeme šťávou ze dvou pomerančů a citrónu. Přidáme cukr, osolíme a opepříme.
- Přidáme mátu nasekanou na menší kousky, dobře promícháme a necháme deset minut marinovat. Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu, zbylé oloupeme a rozdělíme na měsíčky.
- Pstruha nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi s olivovým olejem z každé strany asi 3 minuty a poté vyjmeme.
- Do výpeku nalijeme bílé víno, pomerančovou šťávu a zredukujeme o více než polovinu. Rybu podáváme s fenyklovým salátem, kousky pomeranče a vše přelijeme šťávou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1087 KCal
49 %
45 %
-
Energie
4550 KJ
49 %
45 %
-
Sacharidy
20,2 g
23 %
20 %
-
Vláknina
54,9 g
183 %
183 %
-
Bílkoviny
92,8 g
147 %
136 %
-
Tuky
54,9 g
84 %
78 %
-
nasycené
9,3 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA