Pstruh s fenyklovo-pomerančovým salátem

Tento recept na pstruha si oblíbíte.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Fenykl omyjeme, očistíme, odřízneme kořen a nakrájíme na tenké nudličky. V misce je pokapeme šťávou ze dvou pomerančů a citrónu. Přidáme cukr, osolíme a opepříme.
  2. Přidáme mátu nasekanou na menší kousky, dobře promícháme a necháme deset minut marinovat. Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu, zbylé oloupeme a rozdělíme na měsíčky.
  3. Pstruha nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi s olivovým olejem z každé strany asi 3 minuty a poté vyjmeme.
  4. Do výpeku nalijeme bílé víno, pomerančovou šťávu a zredukujeme o více než polovinu. Rybu podáváme s fenyklovým salátem, kousky pomeranče a vše přelijeme šťávou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1087 KCal

    49 %

    45 %

  • Energie

    4550 KJ

    49 %

    45 %

  • Sacharidy

    20,2 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    54,9 g

    183 %

    183 %

  • Bílkoviny

    92,8 g

    147 %

    136 %

  • Tuky

    54,9 g

    84 %

    78 %

  • nasycené

    9,3 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.