Pikantní špízky z vepřové panenky
Máte rádi špízy? Vyzkoušejte tento recept.
Postup
- Nejdříve připravíme omáčku. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno. V misce smícháme brusinky, majonézu, víno, kečup a nasekanou petrželku. Vše lehce rozmixujeme ponorným mixérem.
- Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky asi 4x4 cm. V pánvi rozpálíme olej a maso za občasného promíchání zprudka opečeme doměkka (asi 6-8 minut). Kostky masa vyjmeme, po obvodu namočíme do chilli omáčky a pak je obalíme ve směsi pepře a soli. Obalené maso zatím odložíme stranou.
- Cuketu omyjeme a ostrým nožem uděláme po obvodu hustě vedle sebe podélné zářezy. Pak cuketu nakrájíme na kolečka silná 1/2 cm. Rajčátka opláchneme a nakrájíme na měsíčky. Salát omyjeme a listy natrháme na kousky velikosti sousta.
- Na špízy střídavě napichujeme kořeněné kostky masa, salát, cuketu a rajčátka.
- Hotové špízky podáváme s brusinkovou omáčkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
555 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2323 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
30,5 g
35 %
31 %
-
Vláknina
3,6 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
23,4 g
37 %
34 %
-
Tuky
37,2 g
57 %
53 %
-
nasycené
1,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA