Pikantní špízky z vepřové panenky

Máte rádi špízy? Vyzkoušejte tento recept.

Obtížnost

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Omáčka:

Postup

  1. Nejdříve připravíme omáčku. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno. V misce smícháme brusinky, majonézu, víno, kečup a nasekanou petrželku. Vše lehce rozmixujeme ponorným mixérem.
  2. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky asi 4x4 cm. V pánvi rozpálíme olej a maso za občasného promíchání zprudka opečeme doměkka (asi 6-8 minut). Kostky masa vyjmeme, po obvodu namočíme do chilli omáčky a pak je obalíme ve směsi pepře a soli. Obalené maso zatím odložíme stranou.
  3. Cuketu omyjeme a ostrým nožem uděláme po obvodu hustě vedle sebe podélné zářezy. Pak cuketu nakrájíme na kolečka silná 1/2 cm. Rajčátka opláchneme a nakrájíme na měsíčky. Salát omyjeme a listy natrháme na kousky velikosti sousta.
  4. Na špízy střídavě napichujeme kořeněné kostky masa, salát, cuketu a rajčátka.
  5. Hotové špízky podáváme s brusinkovou omáčkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    555 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2323 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    30,5 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    3,6 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    23,4 g

    37 %

    34 %

  • Tuky

    37,2 g

    57 %

    53 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.