Mrkvová pomazánka s kari
Tahle pikantní pomazánka je nejen velmi chutná, ale také je hotovým elixírem zdraví.
Postup
- Cibuli a zázvor oloupeme, mrkev a jarní cibulky důkladně očistíme a omyjeme. Cibuli i jarní cibulky nasekáme nadrobno.
- Mrkev nastrouháme nahrubo, zázvor najemno. Všechnu zeleninu nasypeme do misky a mírně osolíme.
- Lučinu utřeme s majonézou a kari kořením dohladka a přidáme k zelenině. Vše dobře promícháme. Podáváme s bílým pečivem, popřípadě přidáme několik lístků rukoly.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
157 KCal
7 %
7 %
-
Energie
659 KJ
7 %
7 %
-
Sacharidy
3,3 g
4 %
3 %
-
Vláknina
1,3 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
3,0 g
5 %
4 %
-
Tuky
14,5 g
22 %
21 %
-
nasycené
5,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Sýrové fondue
Sýrové fondue nesmí chybět na žádné švýcarské oslavě.
Sýrové fondue
Sýrové fondue se tradičně podává s nakrájeným chlebem.
Sýrová roláda
Nemáte chuť na teplou večeři? Zvolte tuto slanou roládu.