Mrkvová pomazánka s kari

Tahle pikantní pomazánka je nejen velmi chutná, ale také je hotovým elixírem zdraví.

Obtížnost

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cibuli a zázvor oloupeme, mrkev a jarní cibulky důkladně očistíme a omyjeme. Cibuli i jarní cibulky nasekáme nadrobno.
  2. Mrkev nastrouháme nahrubo, zázvor najemno. Všechnu zeleninu nasypeme do misky a mírně osolíme.
  3. Lučinu utřeme s majonézou a kari kořením dohladka a přidáme k zelenině. Vše dobře promícháme. Podáváme s bílým pečivem, popřípadě přidáme několik lístků rukoly.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    157 KCal

    7 %

    7 %

  • Energie

    659 KJ

    7 %

    7 %

  • Sacharidy

    3,3 g

    4 %

    3 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    3,0 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    14,5 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    5,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Sýrové fondue

Sýrové fondue nesmí chybět na žádné švýcarské oslavě.

Sýrové fondue

Sýrové fondue se tradičně podává s nakrájeným chlebem.

Reuben sendvič s kysaným zelím

Sendvič Reuben pochází ze Severní Ameriky.

Quiche se zbylým kuřecím masem

Zbylo vám maso? Využijte ho dále do slaného koláče.

Sýrová roláda

Nemáte chuť na teplou večeři? Zvolte tuto slanou roládu.