Losos s vinnou omáčkou
Nevíte co uvařit? Inspirujte se naším receptem.
Postup
- Z omytého a rozpůleného pomeranče vymačkáme šťávu. Přilijeme ji do malého kastrůlku k bílému vínu a směs svaříme asi na třetinové množství. Přidáme smetanu, sůl, pepř a vše za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Těsně před koncem vaření vmícháme najemno posekaný estragon.
- Plát lososa omyjeme, osušíme, dobře posolíme a rozdělíme na filety. Na větší pánvi rozpálíme olivový olej a plátky lososa na něm pozvolna opékáme (z každé strany asi 8 minut).
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě "na skus". Scedíme je, necháme okapat a podáváme jako přílohu k filetu z lososa a vinné omáčce.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1191 KCal
54 %
50 %
-
Energie
4983 KJ
54 %
50 %
-
Sacharidy
82,1 g
93 %
82 %
-
Vláknina
4,0 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
50,2 g
80 %
74 %
-
Tuky
71,9 g
111 %
103 %
-
nasycené
20,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA