Losos s vinnou omáčkou

nehodnoceno

Nevíte co uvařit? Inspirujte se naším receptem.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Z omytého a rozpůleného pomeranče vymačkáme šťávu. Přilijeme ji do malého kastrůlku k bílému vínu a směs svaříme asi na třetinové množství. Přidáme smetanu, sůl, pepř a vše za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Těsně před koncem vaření vmícháme najemno posekaný estragon.
  2. Plát lososa omyjeme, osušíme, dobře posolíme a rozdělíme na filety. Na větší pánvi rozpálíme olivový olej a plátky lososa na něm pozvolna opékáme (z každé strany asi 8 minut).
  3. Těstoviny uvaříme v osolené vodě "na skus". Scedíme je, necháme okapat a podáváme jako přílohu k filetu z lososa a vinné omáčce.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1191 KCal

    54 %

    50 %

  • Energie

    4983 KJ

    54 %

    50 %

  • Sacharidy

    82,1 g

    93 %

    82 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    50,2 g

    80 %

    74 %

  • Tuky

    71,9 g

    111 %

    103 %

  • nasycené

    20,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.