Linecká srdíčka
Tato linecká srdíčka jsou skvělým dárkem nejen na Valentýn.
Vaření 35 min
bez chladnutí a odležení
Postup
- Z cukru, másla, mouky, kakaa a špetky chilli a soli připravíme drobenku. Přidáme do ní vejce a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho odležet v potravinové fólii asi 30 minut.
- Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme srdíčka. Z poloviny vykrájených srdíček vypíchneme menší srdíčka. Přendáme je na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 10 minut. Necháme je vychladnout.
- Kousky bez vypíchnutého středu potřeme džemem a slepíme je se zbylými kousky. Čokoládu rozpustíme a přestříkáme slepená linecká srdíčka.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
180 KCal
8 %
7 %
-
Energie
753 KJ
8 %
7 %
-
Sacharidy
19,5 g
22 %
20 %
-
Vláknina
1,0 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
2,5 g
4 %
4 %
-
Tuky
10,0 g
15 %
14 %
-
nasycené
5,9 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Žloutkové řezy
Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.
Pomerančové řezy
Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.