Linecká srdíčka

Tato linecká srdíčka jsou skvělým dárkem nejen na Valentýn.

Obtížnost

Střední

Vaření 35 min

bez chladnutí a odležení

Ingredience

20 PORCE +

Těsto:

Postup

  1. Z cukru, másla, mouky, kakaa a špetky chilli a soli připravíme drobenku. Přidáme do ní vejce a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho odležet v potravinové fólii asi 30 minut.
  2. Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme srdíčka. Z poloviny vykrájených srdíček vypíchneme menší srdíčka. Přendáme je na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 10 minut. Necháme je vychladnout.
  3. Kousky bez vypíchnutého středu potřeme džemem a slepíme je se zbylými kousky. Čokoládu rozpustíme a přestříkáme slepená linecká srdíčka.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    180 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    753 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    19,5 g

    22 %

    20 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    2,5 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    10,0 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Řezy s pudinkovým krémem

Lahodný dezert z listového těsta.

Řezy z odpalovaného těsta

Odpalovaného těsta se nemusíte bát, s naším receptem ho hravě zvládnete.