Kuřecí stehýnka s ovocnou rýží

Inspirujte se receptem na zajímavý a chutný oběd.

Obtížnost

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Kuřecí stehýnka omyjeme a osušíme. Kari, chilli, sůl a pepř rozmícháme v oleji. Stehýnka potřeme kořeněnou směsí a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Pak je dál dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Pokud by se připékala, trochu je podlijeme vodou. Poté je vyjmeme z pánve a dáme na teplé místo.
  2. Propláchnutou rýži uvaříme v drůbežím vývaru. Pórek, jablko a papriky omyjeme. Pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji, na kterém jsme připravovali stehýnka. Jablko bez jádřince a papriky bez semeníku nakrájíme na kousky. Přidáme k pórku a osmahneme.
  3. Broskve a banány nakrájené na kousky vložíme k ostatní zelenině. Směs zjemníme smetanou, prohřejeme, podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme chilli a kari kořením. Promíchame s rýží, kterou podáváme s kuřecími stehýnky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    921 KCal

    42 %

    38 %

  • Energie

    3854 KJ

    42 %

    38 %

  • Sacharidy

    108,0 g

    123 %

    108 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    29,4 g

    47 %

    43 %

  • Tuky

    40,4 g

    62 %

    58 %

  • nasycené

    11,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.