Kořeněný staročeský svařák

nehodnoceno

Uvařte si doma na zahřátí svařené víno.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    231 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    968 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    20,0 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    6,1 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    1,9 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    0,7 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do rendlíku nalijeme 200 ml vody, přidáme veškeré koření a povaříme. Jakmile voda zhnědne a koření se rozvoní přidáme cukr a červené víno. Směs zahřejeme, ale nevaříme. Odstavíme a přidáme pomerančovou šťávu.
  2. Okraje sklenic potřeme pomerančem a dnem vzhůru je přimáčkneme do krupicového cukru.  Do sklenic vložíme několik kousků pomeranče, hvězdičky vykrojené z plátků jablka, badyán a nalijeme víno. Nakonec dle chuti přidáme rum a med.
Autor:

Podobné recepty

Pomerančový flip

Osvěžující pomerančový koktejl, který se hodí jak na letní počasí tak na štědrovečerní stůl .

Rybízový flip

Zdravý a osvěžující koktej, který si jistě zamilujete.

Vánoční domácí punč

K vánočním časům patří i teplý punč.

Žhavé léto

Chystáte letní party? Překvapte hosty míchanými drinky.