Kořeněné grissini
Upečte si tradiční italské tyčinky, které jsou báječné k vínu a jsou ozdobou každé rodinné oslavy.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
61 KCal
3 %
3 %
-
Energie
256 KJ
3 %
3 %
-
Sacharidy
8,1 g
9 %
8 %
-
Vláknina
1,0 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
2,3 g
4 %
3 %
-
Tuky
2,0 g
3 %
3 %
-
nasycené
0,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Z rozdrobeného droždí, 50 ml vody a 2 lžic mouky vymícháme kvásek a necháme ho vzejít.
- Do mísy prosejeme zbylou mouku. Přidáme sůl a vzešlý kvásek. Přilijeme zbylou vodu s olejem a vypracujeme hladké těsto. V teple ho necháme nakynout.
- Vykynulé těsto rozdělíme asi na 16 kousků a vymodelujeme z nich válečky asi 25 cm dlouhé.
- Válečky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je vajíčkem a posypeme bylinkovou solí a paprikou. V troubě je při 180 °C pečeme asi 12 minut.