Kořeněné grissini

Upečte si tradiční italské tyčinky, které jsou báječné k vínu a jsou ozdobou každé rodinné oslavy.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

bez kynutí

Ingredience

16 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    61 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    256 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    8,1 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    2,3 g

    4 %

    3 %

  • Tuky

    2,0 g

    3 %

    3 %

  • nasycené

    0,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z rozdrobeného droždí, 50 ml vody a 2 lžic mouky vymícháme kvásek a necháme ho vzejít.
  2. Do mísy prosejeme zbylou mouku. Přidáme sůl a vzešlý kvásek. Přilijeme zbylou vodu s olejem a vypracujeme hladké těsto. V teple ho necháme nakynout.
  3. Vykynulé těsto rozdělíme asi na 16 kousků a vymodelujeme z nich válečky asi 25 cm dlouhé.
  4. Válečky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je vajíčkem a posypeme bylinkovou solí a paprikou. V troubě je při 180 °C pečeme asi 12 minut.
Autor:

Podobné recepty

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.

Marinovaná vejce v bylinkovém oleji

Máte z Velikonoc přebytek vajíček? Namarinujte je, aby vydržela déle.

Rybí roládky s cuketou

Tento recept můžete využít jako předkrm nebo jednohubky.