Kávové banánky
Lehoučký nadýchaný dezert s kávovým krémem bude báječnou tečkou za nedělním obědem nebo sladkým pochutnáním po návratu z procházky.
Postup
- Do vody dáme tuk a sůl a přivedeme k varu. Vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny a dno nádoby. Necháme ho vychladnout a pak postupně vmícháme celá vejce.
- Těsto přendáme do cukrářského sáčku a na vymazaný plech stříkáme řezanou trubičkou banánky. Pečeme je při 200 °C v předehřáté troubě do světle růžova.
- Do kastrůlku nalijeme 2/3 mléka, přidáme cukr a přivedeme k varu. Ve zbytku mléka rozmícháme pudinkový prášek a několik lžic překapávané kávy a vlijeme do horkého mléka. Za stálého míchání krátce povaříme, až krém zhoustne a necháme vychladnout.
- Ušleháme pevnou šlehačku, kterou vmícháme do vychladlého krému. Dochutíme lžičkou mleté kávy. Upečené banánky podélně rozkrojíme a naplníme připraveným krémem. Posypeme moučkovým cukrem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
144 KCal
7 %
6 %
-
Energie
602 KJ
7 %
6 %
-
Sacharidy
12,1 g
14 %
12 %
-
Vláknina
0,4 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
3,0 g
5 %
4 %
-
Tuky
9,2 g
14 %
13 %
-
nasycené
5,4 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA