Kantonská smažená rýže
Asijská kuchyně nás nikdy nepřestane bavit. Už jen pro ty nepřeberné možnosti kombinování a zajímavé suroviny.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
294 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1231 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
27,3 g
31 %
27 %
-
Vláknina
5,6 g
19 %
19 %
-
Bílkoviny
21,9 g
35 %
32 %
-
Tuky
9,0 g
14 %
13 %
-
nasycené
1,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Rýži propereme, vsypeme do 300 ml osolené vroucí vody a pod pokličkou ji na velmi mírném ohni podusíme doměkka. Vejce rozšleháme se špetkou soli a 2 lžícemi vody a na olejem vytřené pánvi z nich upečeme omeletu. Ještě teplou ji stočíme a necháme vychladnout. Pak ji nakrájíme na nudličky.
- Houby zalijeme vroucí vodou a necháme je nabobtnat. Scedíme a nakrájíme na nudličky. Cibulky s chilli papričkami očistíme. Cibulky nakrájíme na delší špalíčky, papričky podélně na nudličky. Česnek se zázvorem oloupeme a nakrájíme na plátky. Výhonky scedíme a necháme okapat.
- V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm krevety. Vyjmeme je a do výpeku vsypeme zázvor, česnek, chilli papričky, houby a výhonky. Vše orestujeme.
- Do pánve přidáme cibulky, hrášek a rýži a vrátíme garnáty. Směs dochutíme směsí vína a sójové omáčky, prohřejeme a odstavíme. Na talíři doplníme každou porci omeletou.