Jehněčí hřbet s kroupami
Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte recept na jehněčí hřebínky.
Postup
- Jehněčí hřebínek očistíme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na přepuštěném másle asi minutu z každé strany. Pečeme při 200 °C cca 8–10 minut a necháme v teple odpočinout.
- Mezitím v osolené vodě uvaříme kroupy. Na přepuštěném másle osmahneme v pánvi na kostičky nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a na větší dílky nakrájený pórek.
- Do pánve přidáme uvařené kroupy, zakápneme trochou vývaru a zjemníme lžící másla. Osolíme a opepříme, přihodíme mungové klíčky a prohřejeme.
- Demi-glace ohřejeme a zašleháme do něj studené máslo. Jehněčí podáváme se zeleninou, omáčkou z demi-glace a ozdobíme například listy šťovíku.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
480 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2010 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
39,4 g
45 %
39 %
-
Vláknina
6,1 g
20 %
20 %
-
Bílkoviny
28,9 g
46 %
42 %
-
Tuky
22,0 g
34 %
31 %
-
nasycené
10,3 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA