Jahodovo-malinový sirup

Domácí jahodovo-malinový sirup výborně chutná a skvěle osvěží. Po jahodové sezóně přijde vhod.

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

3 PORCE +

Na 3 lahve (po 500 ml):

Postup

  1. Ovoce omyjeme a necháme okapat. Z jahod odstraníme stopky a nakrájíme je na menší kusy. Maliny promícháme s kousky jahod a cukrem a necháme v chladu stát do druhého dne.
  2. Lahve i víčka důkladně omyjeme a sterilizujeme v troubě nebo ve vroucí vodě.
  3. Půl litru vody necháme přejít varem a krátce zchladnout. Převařenou vodu vlijeme do odleželého ovoce s cukrem. Směs rozmačkáme a propasírujeme přes jemné sítko. Pokud chceme mít šťávu čirou, vložíme do cedníku ještě plátýnko.
  4. Ovocnou šťávu vlijeme do hrnce. Přivedeme k mírnému varu a vmícháme kyselinu citronovou. Pak šťávu rozdělíme do vyvařených sklenic a pečlivě uzavřeme. Uložíme v chladu.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2850 KCal

    130 %

    119 %

  • Energie

    11925 KJ

    130 %

    119 %

  • Sacharidy

    711,7 g

    809 %

    712 %

  • Vláknina

    20,3 g

    68 %

    68 %

  • Bílkoviny

    6,0 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    3,0 g

    5 %

    4 %

  • nasycené

    0,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Růžové mléko s malinami

Osvěžující mléko, které si oblíbí určitě i vaše děti.

Valentýnský drink

Oslavte s partnerem Valentýn luxusním drinkem.

Sýrové vrtulky a svařené víno

Udělejte si s partnerem hezký večer u filmu s dobrým občerstvením.

Vodka Daisy

Připijte si na nový rok tímto luxusním drinkem.

Shirley Temple

Na silvestrovské party nesmí chybět alkoholické drinky.