Jahodovo-malinový sirup
Domácí jahodovo-malinový sirup výborně chutná a skvěle osvěží. Po jahodové sezóně přijde vhod.
Postup
- Ovoce omyjeme a necháme okapat. Z jahod odstraníme stopky a nakrájíme je na menší kusy. Maliny promícháme s kousky jahod a cukrem a necháme v chladu stát do druhého dne.
- Lahve i víčka důkladně omyjeme a sterilizujeme v troubě nebo ve vroucí vodě.
- Půl litru vody necháme přejít varem a krátce zchladnout. Převařenou vodu vlijeme do odleželého ovoce s cukrem. Směs rozmačkáme a propasírujeme přes jemné sítko. Pokud chceme mít šťávu čirou, vložíme do cedníku ještě plátýnko.
- Ovocnou šťávu vlijeme do hrnce. Přivedeme k mírnému varu a vmícháme kyselinu citronovou. Pak šťávu rozdělíme do vyvařených sklenic a pečlivě uzavřeme. Uložíme v chladu.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
2850 KCal
130 %
119 %
-
Energie
11925 KJ
130 %
119 %
-
Sacharidy
711,7 g
809 %
712 %
-
Vláknina
20,3 g
68 %
68 %
-
Bílkoviny
6,0 g
10 %
9 %
-
Tuky
3,0 g
5 %
4 %
-
nasycené
0,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Vodka Daisy
Připijte si na nový rok tímto luxusním drinkem.
Shirley Temple
Na silvestrovské party nesmí chybět alkoholické drinky.