Jablečný krambl s tvarohem a kokosovou krustou

Tenhle báječný dezert je snadný, rychlý a tak dobrý, že už nebudete chtít jablka, tvaroh a ořechy konzumovat jinak.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Tvarohová náplň:

Drobenka:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    723 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    3024 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    73,3 g

    83 %

    73 %

  • Vláknina

    9,4 g

    31 %

    31 %

  • Bílkoviny

    14,0 g

    22 %

    21 %

  • Tuky

    39,6 g

    61 %

    57 %

  • nasycené

    12,7 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jablka oloupeme, očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Pokapeme citronovou šťávou, smícháme se skořicí, nasekanými ořechy, brusinkami a švestkami nakrájenými na malé kousky.
  2. Tvaroh smícháme se žloutky a cukrem. Na drobenku propracujeme máslo s cukrem, vločkami a kokosem.
  3. Do zapékacích misek na dno rozetřeme tvarohovou náplň. Poklademe ji jablky smíchanými s ořechy a povrch posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.
  4. Po upečení posypeme povrch hoblinkami kokosu a podáváme teplé.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.