Jablečné vafle se šlehačkou
Sladké vstávání pro celou rodinu vykouzlíte docela jednoduše. Stačí vám několik ingrediencí, které máte určitě doma, a vaflovač.
Postup
- Cukr necháme roztavit na pánvi. Když se rozpustí na karamel, přilijeme asi 100 ml vody a rozvaříme. Do karamelu přidáme jablka nakrájená na měsíčky a chvilku je podusíme. Pak pánev stáhneme z ohně a jablka necháme macerovat v karamelu. Šlehačku ušleháme dotuha a vychladíme.
- Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. V míse smícháme mouku, špetku soli, prášek do pečiva a cukr.
- Jablka oloupeme, nastrouháme a zašleháme do směsi spolu se žloutky, olejem a mlékem. Šleháme, dokud není těsto úplně hladké. Dle potřeby můžeme ještě přidat mléko. Nakonec lehce zapracujeme sníh.
- Hladké těsto naléváme po částech do rozpáleného vaflovače, přiklopíme a pečeme (podle typu vaflovače) asi 2 minuty.
- Hotové vafle spojíme dotuha vyšlehanou šlehačkou, navrch nastříkáme také kopeček šlehačky a ozdobíme glazovanými karamelovými jablky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1051 KCal
48 %
44 %
-
Energie
4395 KJ
48 %
44 %
-
Sacharidy
118,7 g
135 %
119 %
-
Vláknina
4,3 g
14 %
14 %
-
Bílkoviny
22,8 g
36 %
34 %
-
Tuky
53,5 g
82 %
76 %
-
nasycené
22,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA