Jablečné vafle se šlehačkou

Sladké vstávání pro celou rodinu vykouzlíte docela jednoduše. Stačí vám několik ingrediencí, které máte určitě doma, a vaflovač.

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na ozdobu:

Postup

  1. Cukr necháme roztavit na pánvi. Když se rozpustí na karamel, přilijeme asi 100 ml vody a rozvaříme. Do karamelu přidáme jablka nakrájená na měsíčky a chvilku je podusíme. Pak pánev stáhneme z ohně a jablka necháme macerovat v karamelu. Šlehačku ušleháme dotuha a vychladíme.
  2. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. V míse smícháme mouku, špetku soli, prášek do pečiva a cukr.
  3. Jablka oloupeme, nastrouháme a zašleháme do směsi spolu se žloutky, olejem a mlékem. Šleháme, dokud není těsto úplně hladké. Dle potřeby můžeme ještě přidat mléko. Nakonec lehce zapracujeme sníh.
  4. Hladké těsto naléváme po částech do rozpáleného vaflovače, přiklopíme a pečeme (podle typu vaflovače) asi 2 minuty.
  5. Hotové vafle spojíme dotuha vyšlehanou šlehačkou, navrch nastříkáme také kopeček šlehačky a ozdobíme glazovanými karamelovými jablky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1051 KCal

    48 %

    44 %

  • Energie

    4395 KJ

    48 %

    44 %

  • Sacharidy

    118,7 g

    135 %

    119 %

  • Vláknina

    4,3 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    22,8 g

    36 %

    34 %

  • Tuky

    53,5 g

    82 %

    76 %

  • nasycené

    22,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Omeleta s uzeným lososem

Rychlá, zdravá a chutná snídaně.

Pažitková omeleta se zeleninou

Nemáte náhodou chuť na zdravou a výživnou snídani?

Omeleta se zeleninou

Snídaně, po které díky řádnému zasycení na jídlo nepomyslíte dlouhé hodiny.

Párečky ve slanině se ztraceným vejcem

Typická anglická snídaně.

Velikonoční kakaová vajíčka

Ozdobte si snídani do velikonočních motivů.