Hovězí plátky na víně

Pro slavnostní příležitost i jen tak k obědu, tento jednoduchý a přitom efektní recept si prostě zamilujete.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Omytou kýtu osušíme a zprudka ze všech stran opečeme na rozpáleném olivovém oleji v pánvi. Poté ji osolíme, opepříme a s výpekem přendáme do pekáčku. Při 200 °C ji pečeme asi 45 minut. Maso během pečení přeléváme výpekem, případně podléváme vývarem.
  2. Mezitím oloupeme cibulky a česnek. Cibulky i stroužky česneku přepůlíme a vsypeme do pekáčku k masu. Přidáme sekaná rajčata, vše podlijeme vínem a pečeme, dokud není maso zcela měkké. Upečené maso vyjmeme z pekáčku, rozdělíme na plátky a uchováme v teple.
  3. Zeleninu se šťávou přelijeme z pekáče do pánve. Vmícháme pažitku, lístečky tymiánu a vše svaříme na hustou omáčku. Dle chuti dosolíme, dopepříme a ochutíme citronovou šťávou.
  4. Hovězí plátky podáváme přelité omáčkou, s pečenými brambory nebo s rýží.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    413 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1728 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    14,2 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    3,6 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    47,9 g

    76 %

    71 %

  • Tuky

    14,4 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    2,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.