Hovězí plátky na víně
Pro slavnostní příležitost i jen tak k obědu, tento jednoduchý a přitom efektní recept si prostě zamilujete.
Postup
- Omytou kýtu osušíme a zprudka ze všech stran opečeme na rozpáleném olivovém oleji v pánvi. Poté ji osolíme, opepříme a s výpekem přendáme do pekáčku. Při 200 °C ji pečeme asi 45 minut. Maso během pečení přeléváme výpekem, případně podléváme vývarem.
- Mezitím oloupeme cibulky a česnek. Cibulky i stroužky česneku přepůlíme a vsypeme do pekáčku k masu. Přidáme sekaná rajčata, vše podlijeme vínem a pečeme, dokud není maso zcela měkké. Upečené maso vyjmeme z pekáčku, rozdělíme na plátky a uchováme v teple.
- Zeleninu se šťávou přelijeme z pekáče do pánve. Vmícháme pažitku, lístečky tymiánu a vše svaříme na hustou omáčku. Dle chuti dosolíme, dopepříme a ochutíme citronovou šťávou.
- Hovězí plátky podáváme přelité omáčkou, s pečenými brambory nebo s rýží.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
413 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1728 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
14,2 g
16 %
14 %
-
Vláknina
3,6 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
47,9 g
76 %
71 %
-
Tuky
14,4 g
22 %
21 %
-
nasycené
2,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA