Houbová sekaná pečeně

1 hodnocení

Masová sekaná je skutečná dobrota, ovšem pokud do hry zapojíme i houby, pak se jedná o dokonalou delikatesu vhodnou nejen k nedělnímu obědu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    551 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2305 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    17,4 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    36,3 g

    58 %

    53 %

  • Tuky

    36,7 g

    56 %

    52 %

  • nasycené

    12,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěné pokrájené houby podusíme společně s nakrájenou cibulkou, utřeným česnekem, kmínem a solí doměkka. Rohlíky nakrájíme na plátky, přendáme do misky a zalijeme smetanou.
  2. Maso smícháme v míse se solí a paprikou, pak přidáme vejce a smetanu vymačkanou z rohlíků. Když se směs dobře spojí, přidáme vychladlé houby a vymačkané rohlíky. Podle potřeby ještě dosolíme a necháme v chladu asi 30 minut odležet.
  3. Poté ze směsi vytvarujeme dvě šišky a vložíme je do pekáče vymazaného sádlem.
  4. Připravenou sekanou podlijeme vodou a pečeme v troubě při 150 °C dorůžova asi 45 minut.
  5. Podáváme s plátky vařených brambor přelitými dresinkem z oleje, hořčice, soli, drceného pepře, kostiček jarní cibulky a papriky.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.