Houbová sekaná pečeně
Masová sekaná je skutečná dobrota, ovšem pokud do hry zapojíme i houby, pak se jedná o dokonalou delikatesu vhodnou nejen k nedělnímu obědu.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
551 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2305 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
17,4 g
20 %
17 %
-
Vláknina
3,7 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
36,3 g
58 %
53 %
-
Tuky
36,7 g
56 %
52 %
-
nasycené
12,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Očištěné pokrájené houby podusíme společně s nakrájenou cibulkou, utřeným česnekem, kmínem a solí doměkka. Rohlíky nakrájíme na plátky, přendáme do misky a zalijeme smetanou.
- Maso smícháme v míse se solí a paprikou, pak přidáme vejce a smetanu vymačkanou z rohlíků. Když se směs dobře spojí, přidáme vychladlé houby a vymačkané rohlíky. Podle potřeby ještě dosolíme a necháme v chladu asi 30 minut odležet.
- Poté ze směsi vytvarujeme dvě šišky a vložíme je do pekáče vymazaného sádlem.
- Připravenou sekanou podlijeme vodou a pečeme v troubě při 150 °C dorůžova asi 45 minut.
- Podáváme s plátky vařených brambor přelitými dresinkem z oleje, hořčice, soli, drceného pepře, kostiček jarní cibulky a papriky.