Grilovaný hamburger s kozím sýrem
Plánujete rodinnou sešlost u grilu? Nezapomeňte na klasiku v podobě grilovaného hamburgeru. S kozím sýrem mu to bude rozhodně slušet.
Postup
- Maso dáme do mísy, přilijeme olivový olej, přidáme sůl, pepř, tymián otrhaný od stonků, důkladně smícháme, maso rozdělíme na 4 stejně velké díly a vytvarujeme z nich placky silné asi 0,5 centimetru.
- Salát a rajčata omyjeme, necháme okapat, ze salátu odtrhneme košťál a rajčata nakrájíme na tenká kolečka.
- Housky rozpůlíme, opékáme je na grilu z rozkrojené strany asi 3 minuty a dáme stranou. Na rozpálený gril položíme maso a opékáme ho z každé strany asi 4 minuty. Po prvním otočení dáme na maso také plátek kozího sýra.
- Spodní část housek potřeme omáčkou podle chuti, položíme na ně listy salátu, plátky rajčat, maso se sýrem, poté je posypeme klíčky z ředkviček, přiklopíme vrchní částí a podáváme. Můžeme doplnit rajčatovým salátem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
487 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2040 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
38,2 g
43 %
38 %
-
Vláknina
5,0 g
17 %
17 %
-
Bílkoviny
47,3 g
75 %
70 %
-
Tuky
15,5 g
24 %
22 %
-
nasycené
6,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA