Grilování po česku
Léto je čas grilování, tak pozvěte kamarády a společně si vychutnejte všechno dobré jídlo.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1550 KCal
70 %
65 %
-
Energie
6483 KJ
70 %
65 %
-
Sacharidy
17,9 g
20 %
18 %
-
Vláknina
2,4 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
47,8 g
76 %
70 %
-
Tuky
112,5 g
173 %
161 %
-
nasycené
36,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Vinnou klobásu rozdělíme na čtyři stejné díly, každý díl stočíme do spirály a propíchneme špejlí. Párky překrojíme na kratší kousky, na koncích je nařízneme do kříže a obalíme je ve slanině. Pikantní klobásu nakrájíme šikmými řezy na kousky. Točený salám nakrájíme na 2 cm široká kolečka a zvrchu uděláme hlubší zářezy. Střídavě napichujeme uzeniny na špízy, v polovině proložíme cherry rajčátkem.
- Obě cibule oloupeme a nakrájíme na slabé měsíčky. Vložíme je do mísy, osolíme a promícháme s otrhanými lístky rozmarýnu. Špekáčky a taliány podélně hluboko nařízneme tak, aby zůstaly částečně spojené. Boky uzenin nařízneme několikrát mělce. Velký zářez naplníme nakrájenou cibulí a spíchneme párátkem.
- Všechny uzeniny potřeme ze všech stran pivem rozmíchaným s olejem a grilujeme je na rozpáleném grilu po dobu 6 až 8 minut. Při grilování otáčíme. Hotové podáváme s chlebem, hořčicí a salátem.