Grilování po česku

Léto je čas grilování, tak pozvěte kamarády a společně si vychutnejte všechno dobré jídlo.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1550 KCal

    70 %

    65 %

  • Energie

    6483 KJ

    70 %

    65 %

  • Sacharidy

    17,9 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    47,8 g

    76 %

    70 %

  • Tuky

    112,5 g

    173 %

    161 %

  • nasycené

    36,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vinnou klobásu rozdělíme na čtyři stejné díly, každý díl stočíme do spirály a propíchneme špejlí. Párky překrojíme na kratší kousky, na koncích je nařízneme do kříže a obalíme je ve slanině. Pikantní klobásu nakrájíme šikmými řezy na kousky. Točený salám nakrájíme na 2 cm široká kolečka a zvrchu uděláme hlubší zářezy. Střídavě napichujeme uzeniny na špízy, v polovině proložíme cherry rajčátkem.
  2. Obě cibule oloupeme a nakrájíme na slabé měsíčky. Vložíme je do mísy, osolíme a promícháme s otrhanými lístky rozmarýnu. Špekáčky a taliány podélně hluboko nařízneme tak, aby zůstaly částečně spojené. Boky uzenin nařízneme několikrát mělce. Velký zářez naplníme nakrájenou cibulí a spíchneme párátkem.
  3. Všechny uzeniny potřeme ze všech stran pivem rozmíchaným s olejem a grilujeme je na rozpáleném grilu po dobu 6 až 8 minut. Při grilování otáčíme. Hotové podáváme s chlebem, hořčicí a salátem.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.