Dýňová pochoutka

Zdravá dýňová pochoutka.

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

5 PORCE +

Postup

  1. Dýni oloupeme, nakrájíme na podélné díly a ty pak na 4-5 cm široké kousky.
  2. Vložíme je do pekáče, přidáme hřebíček, skořici a rovnoměrně posypeme cukrem. Necháme přikryté několik hodin odpočinout (nejlépe přes noc). Pokud dýně nepustí dostatek šťávy, podlijeme ji trochou vody.
  3. Pečeme odkryté při 180 °C, dokud šťáva nezhoustne a dýně nezměkne. Pokud se šťáva příliš rychle odpařuje a dýně není ještě hotová, podlijeme ji malým množstvím vody a zakryjeme pekáč poklicí nebo alobalem. Hotovou dýni necháme vychladnout. Podáváme posypanou sekanými ořechy, případně i mletou skořicí.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    331 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1387 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    50,8 g

    58 %

    51 %

  • Vláknina

    6,7 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    4,9 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    11,0 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.