Datle zabalené ve slanině s kozím sýrem

Efektní a přitom jednoduchý předkrm nebo pochutnání k vínu. Dejte si!

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

20 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    204 KCal

    9 %

    9 %

  • Energie

    854 KJ

    9 %

    9 %

  • Sacharidy

    26,8 g

    31 %

    27 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    5,5 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    7,5 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    2,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kozí sýr dáme do misky a smícháme s nasekanými pekanovými ořechy. Z datlí vyndáme opatrně pecky a naplníme je kozím sýrem.
  2. Každou datli pak jednotlivě zabalíme do plátku anglické slaniny a rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Datle pak pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 10 minut. Mezitím si nakrájíme chléb na plátky a pokapeme je olivovým olejem.
  4. Plátky chleba opečeme v toustovači. Upečené datle propíchneme napichovátkem a připíchneme je k toustům. Ozdobíme rukolou a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.

Marinovaná vejce v bylinkovém oleji

Máte z Velikonoc přebytek vajíček? Namarinujte je, aby vydržela déle.

Rybí roládky s cuketou

Tento recept můžete využít jako předkrm nebo jednohubky.