Cuketová polévka se smetanou a liškami

Krémové polévky jsou oblíbené nejen pro svou hedvábnou konzistenci, ale také proto, že se mohou stát lahodným obědem či večeří. Zkuste tuto cuketovou s liškami.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. V hrnci rozpálíme dvě lžíce másla a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Pak ji zaprášíme dvěma lžícemi mouky a připravíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem a důkladně rozšleháme.
  2. Omyté cukety neloupeme, pouze je nakrájíme na kostičky a ty vložíme do polévky. Vaříme zvolna asi 10 minut doměkka.
  3. Mezitím na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme očištěné lišky a asi 10 minut je podusíme.
  4. Jakmile je cuketa měkká, rozmixujeme polévku dohladka. Ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Na závěr přidáme smetanu, podušené lišky a už jen krátce necháme přejít varem.
  5. Smetanu můžeme podle chuti přidávat až těsně před podáváním přímo do talířů. Polévku zdobíme lístkem petržele.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    310 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1299 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    9,7 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    4,3 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    27,5 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    17,3 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Šurpa-maš

Skopová polévka s mungo fazolemi a rýží, která pochází z Turkmenistánu.

Zvěřinový vývar se svítkem

Vyhrajte si s přípravou štědrovečerní polévky.

Velikonoční telecí polévka s krupicovými noky

K Velikonocům patří i slavnostní oběd s polévkou.

Telecí krémová polévka se zeleninou a houbami

Ze zbylého masa uvařte třeba polévku.

Zeleninová polévka s rýží

Polévka, která možná zachutná i těm nejmenším.