Coleslaw

Výborný zelný salát ke grilovanému masíčku.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Hlávkové zelí zbavíme košťálu, nakrájíme ho na tenké nudličky, dáme je větší mísy, osolíme a přidáme cukr. Zelí promačkáme rukou, aby změklo a pustilo šťávu. Tu poté slijeme.
  2. Očištěné mrkve nastrouháme nahrubo a přidáme je k zelí. Cibuli nakrájíme najemno, přisypeme do mísy, promícháme a necháme 5 minut odstát.
  3. Mezitím v druhé misce smícháme majonézu, jogurt, kopr, petrželku a dle chuti osolíme. Dresink pak smícháme se zeleninou, dochutíme octem, solí a necháme vychladit. Coleslaw můžeme podávat například s pečenými kuřecími stehny.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    180 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    751 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    18,4 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    3,1 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    9,7 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    0,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Sýrový salát

Rychlá svačina, která je ideální na léto.

Tuňákový salát s fazolemi

Pokud máte rádi ryby, tak vám zachutná i tento salátek.

Sleďový salát s jablky a bílými fazolemi

Doplňte sledě v salátku sladkými jablky.

Salát z barevných fazolí a zelených fazolek

Pestrý salát, který vás díky fazolím zasytí.

Vrstvený salát

Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.