Coleslaw
Výborný zelný salát ke grilovanému masíčku.
Postup
- Hlávkové zelí zbavíme košťálu, nakrájíme ho na tenké nudličky, dáme je větší mísy, osolíme a přidáme cukr. Zelí promačkáme rukou, aby změklo a pustilo šťávu. Tu poté slijeme.
- Očištěné mrkve nastrouháme nahrubo a přidáme je k zelí. Cibuli nakrájíme najemno, přisypeme do mísy, promícháme a necháme 5 minut odstát.
- Mezitím v druhé misce smícháme majonézu, jogurt, kopr, petrželku a dle chuti osolíme. Dresink pak smícháme se zeleninou, dochutíme octem, solí a necháme vychladit. Coleslaw můžeme podávat například s pečenými kuřecími stehny.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
180 KCal
8 %
7 %
-
Energie
751 KJ
8 %
7 %
-
Sacharidy
18,4 g
21 %
18 %
-
Vláknina
3,9 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
3,1 g
5 %
5 %
-
Tuky
9,7 g
15 %
14 %
-
nasycené
0,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Vrstvený salát
Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.