Čokoládový dort s banány a kokosem

Upečte si doma čokoládový dort, který určitě znáte z cukráren.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

12 PORCE +

Náplň:

Dohotovení:

Postup

  1. Den předem svaříme smetanu s cukrem a kakaem. Uložíme do chladničky odležet.
  2. Bílky vyšleháme s polovinou cukru na pevný sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a máslo. Znovu vyšleháme do pěny. Pak lehce obě hmoty spojíme a vmícháme prosátou mouku.
  3. Hotové těsto naplníme do dortové formy (24 cm), vymazané tukem a vyspané moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout a pak vyklopíme.
  4. Vychlazenou smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Banány oloupeme a naskládáme na korpus. Navrstvíme na ně šlehačku (část necháme na ozdobení) a povrch uhladíme. Polevu rozpustíme a celý dort přelijeme. Spodní okraj dortu obalíme v kokosu. Zbylou šlehačku ozdobně nastříkáme na povrch dortu.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    361 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1510 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    35,7 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    5,6 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    21,3 g

    33 %

    30 %

  • nasycené

    10,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Millefeuille s malinami

Upečte tento nádherný francouzský dezert.

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rozetkový koláč

Vyzkoušejte tento moučník z kynutého těsta.

Tvarohový koláč s mandarinkami

Tento koláč uspokojí vaše chutě na sladké.

Višňový koláč

Tento koláč si rychle oblíbíte.