Čokoládový dort s banány a kokosem
Upečte si doma čokoládový dort, který určitě znáte z cukráren.
Postup
- Den předem svaříme smetanu s cukrem a kakaem. Uložíme do chladničky odležet.
- Bílky vyšleháme s polovinou cukru na pevný sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a máslo. Znovu vyšleháme do pěny. Pak lehce obě hmoty spojíme a vmícháme prosátou mouku.
- Hotové těsto naplníme do dortové formy (24 cm), vymazané tukem a vyspané moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout a pak vyklopíme.
- Vychlazenou smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Banány oloupeme a naskládáme na korpus. Navrstvíme na ně šlehačku (část necháme na ozdobení) a povrch uhladíme. Polevu rozpustíme a celý dort přelijeme. Spodní okraj dortu obalíme v kokosu. Zbylou šlehačku ozdobně nastříkáme na povrch dortu.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
361 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1510 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
35,7 g
41 %
36 %
-
Vláknina
3,2 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
5,6 g
9 %
8 %
-
Tuky
21,3 g
33 %
30 %
-
nasycené
10,7 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA