Čočkový salát s uzeným kuřetem
Luštěninové saláty s masem mají tu výhodu, že jsou vydatným zdrojem bílkovin a přitom jde o lehké a dobře stravitelné jídlo, které chutná a nasytí.
Postup
- Mrkev s celerem očistíme a nakrájíme na úzké nudličky. Zeleninu spaříme v osolené vroucí vodě, prudce zchladíme vodou ledovou a necháme okapat.
- Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a pokrájíme na měsíčky. Lístky rukoly opláchneme. Kuřecí stehna vykostíme a maso nakrájíme na kousky.
- Čočku propereme pod tekoucí vodou. Vsypeme ji do vroucí vody a uvaříme na skus. Před koncem ji osolíme. Pak čočku scedíme, necháme okapat a trochu zchladnout.
- Vsypeme ji do mísy, přidáme mrkev s celerem, cibuli, pórek a rukolu. Vše zakapeme olejem a octem, dochutíme solí a pepřem a zlehka promícháme. Salát rozdělíme do misek a doplníme kousky masa.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
455 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1904 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
30,1 g
34 %
30 %
-
Vláknina
23,4 g
78 %
78 %
-
Bílkoviny
25,9 g
41 %
38 %
-
Tuky
20,6 g
32 %
29 %
-
nasycené
3,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Vrstvený salát
Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.