Carpaccio z řepy a ředkve s citrusovým vinaigrettem

Skvělá zeleninová varianta carpaccia, kterou ocení zejména vegani a vegetariáni.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Citrusový vinaigrette:

Na ozdobu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    302 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1262 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    23,3 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    7,5 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    4,8 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    19,4 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    2,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bílou ředkev oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Červenou řepu a ředkvičky také nakrájíme na tenké plátky. Plátky ředkve, řepy a ředkviček rozložíme na talíř.
  2. Do vyšší misky vymačkáme šťávu z citronů, limet a pomeranče. Přidáme olivový olej a cukr a metličkou promícháme. Citrusovým vinaigrettem pokapeme plátky zeleniny. Ozdobíme zelenými výhonky a klíčky a posypeme sezamem.
Autor:

Podobné recepty

Sýrové ražniči

Nabídněte návštěvě zajímavé jednuhubky.

Novoroční utopenec

Vychutnejte si oblíbenou klasiku.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.