Carpaccio z řepy a ředkve s citrusovým vinaigrettem
Skvělá zeleninová varianta carpaccia, kterou ocení zejména vegani a vegetariáni.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
302 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1262 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
23,3 g
26 %
23 %
-
Vláknina
7,5 g
25 %
25 %
-
Bílkoviny
4,8 g
8 %
7 %
-
Tuky
19,4 g
30 %
28 %
-
nasycené
2,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Bílou ředkev oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Červenou řepu a ředkvičky také nakrájíme na tenké plátky. Plátky ředkve, řepy a ředkviček rozložíme na talíř.
- Do vyšší misky vymačkáme šťávu z citronů, limet a pomeranče. Přidáme olivový olej a cukr a metličkou promícháme. Citrusovým vinaigrettem pokapeme plátky zeleniny. Ozdobíme zelenými výhonky a klíčky a posypeme sezamem.