Buřty na černém pivu

Klasika pro setkání s přáteli nebo malou rodinnou oslavu je ideální v tom, že nezabere moc času. Peče se docela sama a vy máte mezitím čas uklidit a vymyslet zábavu pro návštěvu.

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Do špekáčků uděláme šikmé zářezy. Okurky, papriku a slaninu nakrájíme na tenké plátky a střídavě je zasuneme do zářezů.
  2. Pekáček vymastíme olejem, přidáme nakrájenou cibuli a zbylou zeleninu, na ni položíme připravené špekáčky a posypeme je trochou pálivé papriky.
  3. Špekáčky krátce zapečeme v troubě, pak je podlijeme pivem prošlehaným s rajským protlakem a osolíme. Vložíme je zpět do trouby a dusíme doměkka. Podáváme s čerstvým chlebem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    473 KCal

    21 %

    20 %

  • Energie

    1978 KJ

    21 %

    20 %

  • Sacharidy

    12,5 g

    14 %

    13 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    17,5 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    36,4 g

    56 %

    52 %

  • nasycené

    10,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.