Bůčkový špíz
Nevíte co ogrilovat? Vyzkoušejte tento vypečený bůček.
Vaření 40 min
bez marinování
Postup
- Cibulku usekáme nadrobno. Z poloviny citronu vymačkáme šťávu. Citronovou šťávu smícháme s olejem. Pak do směsi přidáme bobkové listy, fenykl, pepř a nakrájenou cibulku.
- Bůček nakrájíme na kostky, naložíme do marinády a necháme marinovat nejlépe do druhého dne.
- Špejle namočíme alespoň na hodinu do studené vody. Cibuli nakrájíme na kolečka. Kostky masa napichujeme na špejle střídavě s cibulí. Na jedné straně ukončíme špízy stočenými plátky lilku, na druhé straně půlkou rajčátka.
- Na grilu obložíme špízy větvičkami rozmarýnu a čtvrtkami limety. Opékáme na žhavém uhlí asi 8 minut z každé strany dozlatova. Minutu před koncem grilování přihřejeme na mřížce s masem i chlebové placky. Podáváme je společně se špízy.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1204 KCal
55 %
50 %
-
Energie
5038 KJ
55 %
50 %
-
Sacharidy
143,9 g
164 %
144 %
-
Vláknina
31,8 g
106 %
106 %
-
Bílkoviny
41,5 g
66 %
61 %
-
Tuky
45,3 g
70 %
65 %
-
nasycené
8,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Jarní poke bowl s lososem
Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...