Bramborový salát s ředkvičkami
Abyste se i o Vánocích cítili trochu „lehčeji“, zkuste si připravit bramborový salát bez majonézy. Je velmi chutný a navíc se skvěle hodí jako příloha k lososovi.
Postup
- Uvařené brambory přepůlíme, ředkvičky nakrájíme na kolečka, vejce rozdělíme na šestiny, cibuli nakrájíme na měsíčky a rajčata prořízneme napůl. Vše vložíme do misky s trochou nasekané pažitky.
- Na dresink nalijeme do malé misky olivový olej, citronovou šťávu, hořčici a ocet. Důkladně vše prošleháme mixérem. Nakrájené suroviny smícháme s dresinkem, dosolíme, opepříme podle chuti a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
430 KCal
20 %
18 %
-
Energie
1800 KJ
20 %
18 %
-
Sacharidy
34,4 g
39 %
34 %
-
Vláknina
4,5 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
10,0 g
16 %
15 %
-
Tuky
27,9 g
43 %
40 %
-
nasycené
4,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Vrstvený salát
Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.